3 forskellige kosttilskud du kan anvende i din rutine

Det er blevet mere almindeligt, at man anvender kosttilskud og lignende produkter i sin hverdagsrutine. Der er kommet et væld af præparater på markedet, som man kan gennemsøge og forsøge at finde ud af, hvad er. Ligegyldigt hvilken type af kosttilskud der er tale om, er det dog vigtigt at fastslå, at de aldrig kan stå alene, men kan anvendes som et supplement til en sund og varieret kost. Denne artikel præsenterer dig for 3 typer af kosttilskud, du kan blive klogere på og overveje at anvende.

Fiskeolie og omega-3

I alle typer af fisk findes den sunde, naturlige fiskeolie, som har stor betydning for en god del af din krops funktioner. Den består af omega-3 fedtsyrer, som er bedst at få igennem sin kost – her særligt fede fisk som for eksempel sild eller makrel.

Fordi det af og til kan være svært at få nok omega-3 igennem kosten, er der mulighed for at tilføje fiskeolie som supplement til sin kostrutine. Online kan du se et stort udvalg af forskellige typer af kosttilskuddet, så du kan vælge det, der passer bedst til dine behov.

D-vitamin

Noget andet, der er særligt vigtigt for kroppen af få nok af, er D-vitamin. Vitaminet har stor betydning for knoglernes opbygning, fordi det fremmer kroppens evne til at optage calcium og fosfat. D-vitamin bliver dannet, når du bliver eksponeret for solen, hvorfor det af og til kan være svært at få dannet nok af det – af den årsag kan det for nogle være en fordel at tage et tilskud af D-vitamin.

Jern

Et sidste præparat, som kan være værd at overveje at tilføje til din kostrutine, er jerntilskud. Jern bliver primært optaget fra kød, og ligesom de andre elementer er det vigtigt at være opmærksom på, om man får nok af det, eller om man eventuelt skal overveje et tilskud.