3 råd: Hvad skal du overveje, før du bruger cryosauna?

Cryosauna er en form for cryoterapi, der går ud på at udsætte kroppen for ekstrem kulde ved at stå i en tør saunalignende maskine i et par minutter. Her er tre gode råd, som du bør overveje, før du beslutter dig for at kaste dig ud i at bruge cryosauna:

Konsultér en læge før brug

Det er en god idé at tale med en sundhedsfaglig person eller en læge først for at sikre, at det er sikkert for dig at bruge maskinen. Hvis du har bestemte sundhedsmæssige problemer, er gravid eller tager medicin, kan det være, at du ikke bør bruge maskinen.

Lav grundig research, og bliv godt klædt på

Sørg for at undersøge om cryosauna og cryoterapi, så du forstår, hvad det er, og hvordan det fungerer. Du bør også undersøge klinikker med cryosauna for at sikre, at det er en sikker og pålidelig klinik med erfarne fagfolk.

Det er vigtigt at huske, at der ikke er videnskabeligt bevis for, at cryosauna kan kurere sygdomme eller have mirakuløse effekter på kroppen. Nogle mennesker oplever forskellige positive effekter som f.eks. at Cryosauna kan hjælpe mod træthed, reducere smerter og inflammation f.eks. ved træning eller skader og mindske synlige rynker og appelsinhud. Derudover er der nogle, der får øget energi og forbedret humør, sandsynligvis på grund af frigivelse af endorfiner i kroppen.

Du skal gå ind til det med realistiske forventninger til, hvad maskinen kan gøre.

Tag dine forholdsregler

Sørg for at følge alle de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at det er sikkert for dig at bruge. Du skal også sørge for at følge de anbefalede tidspunkter og temperaturer for at bruge maskinen sikkert.

Hygiejne er også vigtigt, da du deler maskinen med andre mennesker. Se efter, om maskinen er rengjort ordentligt efter hver brug.