3 tips til en god nattesøvn

En god nattesøvn er afgørende for at kunne fungere optimalt både fysisk og mentalt. Desværre er det ikke alle, der har let ved at falde i søvn når de lægger sig til at sove, og sove gennem hele natten. Her får du 3 tips, der kan hjælpe dig med at få en bedre nattesøvn.

Tip 1: Brug ørepropper

Larm fra trafikken, naboens tv eller andre lyde fra omgivelserne kan også være med til at forstyrre din nattesøvn. Hvis det er tilfældet, så kan det være en god idé at bruge ørepropper. På den måde kan du slippe for de forstyrrende lyde, og få den ro og fred, du har brug for at kunne falde i søvn. Køb sove ørepropper her.

Tip 2: Find den rette temperatur

En af de faktorer, der kan påvirke din nattesøvn negativt, er for høj eller for lav temperatur. Derfor er det vigtigt, at du finder den temperatur, der er behagelig for dig. Det kan være en god idé at have et varmt tæppe klar, hvis du har tendens til at få det koldt om natten. På den måde kan du let tænde for varmen eller tage tæppet på, hvis du bliver kold.

Tip 3: Opret en fast rutine

En fast rutine før sengetid kan også hjælpe dig med at falde i søvn og sove gennem natten. Det kan være en god idé at lægge telefonen væk, tage et bad eller læse en bog et par timer før sengetid. På den måde kan du signalere til din krop, at det er tid til at sove.

En ekstra ting

Der findes mange andre ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn. En af dem er at spise sundt og dyrke motion. Jo sundere din krop er, desto bedre kan den være til at komme ned i gear og dermed falde i søvn.