Antikke slagbænke kan skabe hygge i hjemmet

Skab hygge i hjemmet med en gammeldags slagbænk

I gamle dage brugte man slagbænke i køkkenet som siddeplads og somme tider til at sove i. Du kender måske Astrid Lindgrens historier om Emil i Lønneberg? På gården Kathult sov pigen Line i en slagbænk i køkkenet.

En slagbænk var gamle dages sovesofa, under sædet er der til tider et fjederunderlag med plads til en mindre madras og sengetøj. Man løftede sædet, og så kunne man lægge sig og sove. Der var ikke særlig meget plads, og det var ikke vildt behageligt. Heldigvis bruger vi som regel ikke slagbænke til at sove i længere. Men en slagbænk er stadig et fantastisk møbel af flere grunde.

 

Skab nærhed ved spisebordet

Det bedste ved slagbænken i dag er måske, at den giver den der gammeldags, landlige hyggestemning. En indbydende sofaagtig siddeplads, som ikke er en sofa.

Skab en større følelse af samvær omkring spisebordet ved at indrette med en slagbænk. I kommer let til at sidde tættere sammen og sparer desuden plads, fordi I kan sidde flere på mindre plads.

Når du erstatter nogle af stolene med en slagbænk, skal der også være mindre plads til at flytte rundt med stole. Så selvom en slagbænk kan være et stort møbel, kan den faktisk spare dig plads i indretningen.

Indret slagbænken ved spisebordet med en hynde og måske nogle puder for at få ekstra hygge og komfort.

Mange slagbænke har desuden opbevaring under sædet. Hvis slagbænken har været brugt til at sove i, kan der være et stort rum, der er perfekt til opbevaring af store ting, som du kun bruger en gang imellem.

 

Indbydende siddeplads i entreen

Entreen er det første indtryk af dit hjem indvendigt. Både når du selv kommer hjem, og når du inviterer gæster indenfor. En lille slagbænk i entreen giver både et varmt og velkommende indtryk og så er det en praktisk og behagelig siddeplads, hvor man kan tage sko af og på.

Norh Antik sælger antikke slagbænke helt ned til 85 cm i længden. Hvis du har bare en lille plads til rådighed i entreen, er det oplagt at bruge den til en siddeplads, hvor du kan tage sko af og på.

Slagbænken med sofaagtige ryg- og armlæn giver bare et ekstra lag af hygge sammenlignet med en lige træbænk. Især hvis du lægger en hynde på og måske en pude i hjørnet. Så hjælper den dig både godt ud og godt ind ad døren.

Hvis du også vælger en slagbænk med klap i sædet, får du desuden god plads til huer, vanter og tørklæder.

 

Til hygge og arbejde i havestuen, orangeriet eller på terrassen

Slagbænken er også ideel i rummet mellem inde og ude. Sæt den sammen med et bord og skab en plads, der kombinerer sofaplads, spiseplads og arbejdsplads. Perfekt til eftermiddagskaffen en søndag.

Måske skal det bare være en lille bænk til din egen yndlingsplads. Eller en lidt større med plads til 2. Til romantiske øjeblikke og lange samtaler. Eller en lang slagbænk sat sammen med bord og stole, der giver plads til familien eller gæster.

Vælg en bænk, der passer ind i lige din krog og til det, du vil med den. Suppler så med en fed hynde, rigelige puder. Nyd en kop kaffe og en god bog, godt selskab, eller arbejdsro.