Bedre form? Her er 3 effektive øvelser, du kan lave med håndvægte

Håndvægte er et fantastisk træningsredskab, da de giver dig mulighed for at udføre en lang række forskellige øvelser derhjemme på værelset eller på stuegulvet. Håndvægte kan levere resultater på samme måde, som de store maskiner i fitnesscentret kan, men den store fordel er, at du kan klare det hele hurtigt derhjemme og gemme håndvægtene væk i skabet, når du er færdig med at træne.

Hvis du mangler nogle gode håndvægte til at kickstarte din træning, kan du med fordel vælge håndvægte 16 kg, hvilket er en god mellemvægt for de fleste mænd, da de givee dig mulighed for at udføre mange forskellige øvelser. Men hvad kan du egentlig bruge håndvægte 16 kg til? Læs med herunder.

Skulderøvelser

Et sæt af håndvægte 16 kg er perfekte til at træne dine skuldre med. Du kan lave en øvelse, der hedder ’lateral raises’, som er nem at komme i gang med og nem at udføre.

Start med at holde godt om dine håndvægte og lade armene hænge løst nedad hoften. Herfra skal du løfte dine arme synkront udad til siden. Huske at holde ryggen ret. Armene skal løftes til en 90 graders vinkel ud fra dine skuldre, hvorefter armene sænkes igen, og øvelsen gentages.

Bicepsøvelser

Håndvægte er det perfekte værktøj til at træne dine biceps. Her er de klassiske ’curls’ et oplagt valg, og de er lige så nemme at udføre som forrige øvelse.

Stil dig igen med ret ryg og før nu skiftevis vægtene op mod brystkassen ved at bøje din arm og bruge alle kræfter i din biceps.

Rygøvelser

Med en bænk har du også mulighed for at træne ryggen med håndvægte. Du skal støtte det ene knæ samme hånden i samme side mod bænken, hvorefter du skal løfte en håndvægt lodret opad med den anden hånd, indtil albuen står i en vandret position.