Bedre samarbejde ved hjælp af teambuilding

16. marts 2021

De fleste virksomheder ved, at det er vigtigt med et godt samarbejde imellem forskellige grupper af medarbejdere. Medarbejderne er typisk meget forskellige og har forskellig baggrund, uddannelse og forudsætninger. Fælles for alle er ønsket om at bidrage til arbejdspladsen.

Alligevel er det ikke altid enkelt. En bogholder mener måske, at en kunde skal betale sin gæld før der sælges mere. Mens sælgeren bliver målt på, hvor meget der sælges, og så er der ikke stor fokus på betalingerne.

Hvad kan teambuilding?

Teambuilding kan vise nye sider af gruppens medlemmer. Formålet er selvfølgelig at skabe et bedre sammenhold og fællesskab. Der sættes fokus på kommunikation og samarbejde, og man lærer hinanden bedre at kende. Gruppen får en fælles oplevelse og en forståelse af de andres stærke og svage sider.

Nogle gange kan det være en fordel at indlægge et konkurrence-element, så dem der kommer først, tørskoet over åen, de har vundet. I andre situationer er det måske bedre at kreativitet belønnes.

Hvad gør man så?

Det kan være, at gruppen skal løse mordmysterier under en fælles middag. Det kan også være, der skal bygges en tømmerflåde, hvor en lille å skal krydses. Eller måske en øvelse hvor man skal rejse en flagstang i midten af et græsareal, der ikke må betrædes, kun ved hjælp af tovværk. Den sidste øvelse giver sådan en blanding af hovedbrud, fysik og koordinering. Den første med mordmysterier er mere intellektuel og kan fx inkludere rollespil, der vil udfordre nogle medarbejdere på en anden måde. Det handler om at vælge den udfordring, der passer til gruppens sammensætning, og her kan både alder og temperament spille ind.

De anderledes øvelser betyder tit, at dynamikken i gruppen ændres. Nye kræfter byder ind med forslag, og man finder ud af, at gruppen har flere ressourcer, end man tror, og at man sammen finder de bedste løsninger.

Relateret Artikler

Derfor skal du tage på udflugt til en put and take sø

Derfor skal du tage på udflugt til en put and take sø

Danmark er et land kendt for sin smukke natur og fantastiske muligheder for udendørs aktiviteter. En populær og afslappende måde at tilbringe tid i naturen er ved at tage på udflugt til en "put and take" sø. Disse kunstigt skabte ferskvandssøer er ideelle...

Gør opmærksom på din virksomhed med pyloner

Gør opmærksom på din virksomhed med pyloner

Marketing foregår i vores tid i høj grad digitalt. Men selvom det har sine fordele, at du jævnligt for eksempel bruger energi på søgemaskineoptimering og indholdsmarkedsføring, bør du heller ikke kimse af mere traditionelle metoder. Søger du at forbedre din...

Psykoterapi – En vej til bedre trivsel og balance

Psykoterapi – En vej til bedre trivsel og balance

Livet kan være en rutsjebane, og nogle gange kan alle føle sig fanget i en negativ spiral. Stress, angst, depression eller traumer kan have en stor indvirkning på deres livskvalitet og daglige funktion. Heldigvis er der hjælp at hente. Psykoterapi kan være en vej til...