Bliv ekspert på rødvin på blot 5 minutter

Langt de fleste melder sig enige, når der er nogen, der siger, at vin smager godt. Og når det så er sagt, så gælder det især rødvin. En rødvin er nemlig helt fænomenal, idet dens smag har både kraft og fylde. Dog er der ikke særligt mange, der meget mere om rødvin, end at den er rød – og at den naturligvis er fyldt med procenter. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Vi er nemlig klar til at lave om på netop dette med denne lille vin guide, som gør dig til intet mindre end vinekspert på blot 5 minutter. Så sæt dig godt tilrette, tag evt. et godt glas rødvin i hånden og læs med. Du kan dog også vælge at springe direkte ud i det, og gå på opdagelse i det store udvalg af rødvin allerede i dag!

 

Hvad fortæller farven på rødvinen?

Når du hører ordet ’rødvin’, er der ikke så meget, der er overladt til fantasien. Nej, faktisk ligger det lidt (meget) i navnet, at der er tale om en vin, der er rød. Når det så er sagt, så findes der faktisk mange nuancer af rød, og derfor er det også muligt at finde rødvin i nuancer helt fra en lys-rød nuance til en, der næsten er helt sort. Herimellem finder du desuden rødvin, der er både mørkebrunt, rødbrunt samt rødblåt. Og nu tænker du måske, at det er ligegyldig viden. Det er det dog slet ikke. Farven på rødvinen afspejler nemlig både, hvor kraftig og gammel den er. Jo ældre en rødvin bliver, jo mere går den også fra lilla til rød til brunlig.

 

Hvordan serverer jeg den rette rødvin til maden?

Præcis ligesom skummet-, let- og sødmælk hver især fylder munden på hver sin måde, så gør vin det altså også. Derfor er det også essentielt, at du får serveret den rette rødvin til din mad. Det er gældende, at lette vine bør serveres til lette retter, mens mere fyldige vine bør serveres til mere tunge retter. Det helt samme gælder desuden, hvis du skal servere dessert. Her bør du vælge en rød rødvin, så vinen ikke kommer til at virke syrlig i forhold til maden. Skal du dog servere nogle stærke og krydrerede retter, skal du i stedet lede efter en vin, der er mere let og frugtig.