Bøger af Cana Buttenschøn

2. november 2021

Cana Buttenschøns idé til at skrive bøger startede tilbage i 2014, nogenlunde på samme tid, som hun startede med at blogge på internettet. Det udsprang af at hun dengang på barsel nærmest ikke følte at der var spalteplads nok på hendes blog, til nogle af de mange ord, der var gemt i hende. Ord, om at være nybagt mor. Ved siden af at hun etablerede bloggen, startede hun således med at skrive længere tekster omkring det spæde moderskab.

I takt med at hendes baby voksede sig større og hendes barsel sluttede, blev bloggen til hendes levevej og på den foranledning, blev hendes bogprojekt sat på stand by. Lige indtil hendes redaktør, en formiddag i begyndelsen af 2017 skrev en mail til Cana Buttenschøn, som hun ikke kunne sidde overhørig. Et par kopper kaffe og en hel masse udveksling af ideér senere, blev de to enige om, at Cana skulle genoptage hendes idé med at skrive en bog omkring det at være mor og således blev kimen til hendes første bog, 40 Uger Efter, en kærlig håndsrækning til nybagte mødre, sat.

Dagen efter hendes 31-års fødselsdag blev Canas drøm en realitet, da bogen udkom og da den, allerede efter få uger, blev kategoriseret som ”bestseller”. Det gik hurtigt op for hende, at det rent faktisk ikke bare var en god bog til den nybagte mor, men at den også var en bog, som rigtigt mange danske kvinder fandt ro, styrke og glæde i at læse.

Cana forsatte det gode arbejde og skrev endnu en bog, 40 Uger Inden – alt det du (i virkeligheden) skal vide om graviditet, som fik den samme varme modtagelse som dens forgænger. Bogen udkom 1. november 2018 og blev ligesom hendes forrige bog kategoriseret som ”bestseller” allerede få uger inde i sin levetid.

Hendes bøger har været med til at gøre en forskel for mange gravide kvinder landet over. Cana deler ud af gode råd og viden omkring graviditet, på godt og på ondt, hvor hun med sin jordemoderfaglige ekspertise og personlige erfaringer fylder sine læsere med information omkring nogle af de ting ingen ellers fortæller om graviditet.

Canas 5 ”Need to have” til mor

Din baby har selvfølgelig brug for tøj, bleer, puslebord og barnevogn, men hvad har du selv brug for, når du lige har født? Her er Canas 5 bedste tips til, hvad du som mor ikke kan leve uden og som er en god idé at anskaffe inden fødslen.

  1. Ammepude
  2. Amme-bh
  3. Brystsalve
  4. Store bind
  5. Store bomuldstrusser

Relateret Artikler

3 råd: Hvad skal du overveje, før du bruger cryosauna?

3 råd: Hvad skal du overveje, før du bruger cryosauna?

Cryosauna er en form for cryoterapi, der går ud på at udsætte kroppen for ekstrem kulde ved at stå i en tør saunalignende maskine i et par minutter. Her er tre gode råd, som du bør overveje, før du beslutter dig for at kaste dig ud i at bruge cryosauna: Konsultér en...

klapvogn

klapvogn

En klapvogn er en praktisk og bekvem måde at transportere dit barn på, når du er på farten. Klapvogne kan foldes sammen, så de er lette at opbevare og transportere, og de er ideelle til brug på offentlige transportmidler eller når du er på rejse. Der er forskellige...

træningsbænk

træningsbænk

En træningsbænk er en alsidig træningsmaskine, der kan bruges til en række forskellige øvelser og træningsprogrammer. Den består normalt af en polstret sæde og ryglæn, som kan justeres til forskellige hældningsvinkler og højder, samt en ramme, der støtter bænken og...