Derfor skal du bruge løfteborde – og undgå manuelle løft

Sponseret: TRANSLYFT

At en medarbejder på dit lager må stoppe i utide pga. arbejdsskader, er både synd for ham og hårdt for dig. Uanset om skaden er opstået spontant ved ét løft, hvor alt er gået helt galt, eller skaden er opstået over tid som fx slidgigt, står du tilbage med én medarbejder mindre. I tilfælde med slidgigt og lignende vil er der altså risiko for, at du mister en god medarbejder på grund af en skade.

Forebyg arbejdsskader i din virksomhed

Hvordan kan du forebygge arbejdsskader i en virksomhed, hvor der bliver foretaget mange løft hver dag – lige fra produktion til lager og vareudlevering? Ved manuelle løft kan du gøre din ansatte obs på ergonomiske arbejdsstillinger, så de belaster kroppen mindst muligt, når de selv skal foretage et løft. Imidlertid når du længere ved at implementere udstyr som løfteborde i høj kvalitet til opgaven.

Mindsk behovet for manuel arbejdskraft

Med løfteborde og andre afarter af den klassiske sakselift kan du helt overflødiggøre noget af dit behov for manuel arbejdskraft til at tage hånd om mange små som store løft i din virksomhed. Med sakse løfteborde kan du foretage smertefrie løft af forsendelser eller lagervarer over skulderhøjde, så du fx kan løfte en kasse op i en højde, hvor du kan skubbe den ind på en bestemt hylde eller reol.

Justér løfteborde til ønsket arbejdshøjde

Sådan et arbejdsbord kan også være nyttigt til produktion, da sakseløfteborde løbende kan tilpasses i højden alt efter det arbejde, du står med. Skal du samle større emner i hånden, ønsker du måske, at arbejdsbordet er justeret lidt lavere i højden, end hvis du skruer små emner sammen. Du vil med løfteborde sjældent opleve at skulle forlige dig med at samle produkter i en uhensigtsmæssig højde.

Undgå kontaminering med rustfrit stål

Værd at vide om visse løfteborde er, at du fx hos TRANSLYFT, der blev linket til ovenfor, kan finde dem i rustfrit stål. Dette gør dem velegnede til brug i fødevareindustri, da de nemt kan sprittes af for at undgå kontaminering af madvarer. Helt generelt gør valget af materiale også, at løftebordene har lang levetid og ikke tager skade på af høj luftfugtighed eller stænk – stålet kan tåle meget vådt.

Varelift eller arbejdsplatform?

Alt det foregående beskriver de mest basale løfteborde og deres fortrin fint, men teknologien kan selvfølgelig varieres på et utal af måder. Har du behov for at holde varer, der bliver løftet i højden, ekstra sikre, kan du fx investere i en varelift. Ved en varelift er der flere sakse for at nå større højder end et typisk løftebord. Arbejdsplatforme til mennesker er ekstra robuste, så de tåler personvægt.

Oplev færre fejl ved løft

Altså har du flere gode grunde til at investere i nye løfteteknologier til din virksomhed. Primært at du kan værne om medarbejdere, så de holder længere. Som noget andet giver maskinelt løft færre fejl i form af tab eller lemfældig håndtering af varer, end når du lader et menneske stå med opgaven.