Drømmer du om en bålplads i haven?

Ønsker du dig brændende en bålplads i haven, hvor du kan hygge med din familie og nyde aftensolen med en gang snobrød eller ristede skumfiduser? Så er denne guide lige noget for dig. Her får du nemlig en række gode råd og fif til at etablere en bålplads i din have.

Tag højde for brandrisiko og regler for bålplads

I nogle kommuner foreligger helt særlige regler, når det kommer til etablering af bålplads. Derfor er det vigtigt, at du rådfører dig med din kommune for at finde ud af, hvorvidt det overhovedet er tilladt at have et bål i haven.

Der er nemlig særlige begrænsninger i forhold til, hvorhenne du må tænde bål, og hvor stort det må være for, at du ikke udgør en brandfare eller udsætter de omkringliggende huse for røggener.

Køb de fornødne materialer

For at kunne bygge en bålplads i din have, skal du blandt andet bruge sten og grus. Det er vigtigt, at de materialer, du vælger, er varmesikre. Hvis de ikke er varmesikre, risikerer du, at de eksploderer, når de bliver tilpas varme.

Har du endnu ikke et vaterpas, er det også en god idé at investere i sådan et, når du skal sikre dig, at bunden på bålpladsen er helt og aldeles lige, inden du begynder at lægge sten.

Investér i udstyr til bålpladsen

Din bålplads er ikke fuldendt, førend du indretter bålpladsen med det rette udstyr.

Her er et par idéer, der kan optimere brugen af bålpladsen:

Mulighederne er mange – det er kun fantasien, der sætter grænser. Vil du have det mest mulige ud af din bålplads, bør du ikke gå på kompromis med udstyr til den.