Drømmer du om en bålplads i haven?

30. juni 2021

Ønsker du dig brændende en bålplads i haven, hvor du kan hygge med din familie og nyde aftensolen med en gang snobrød eller ristede skumfiduser? Så er denne guide lige noget for dig. Her får du nemlig en række gode råd og fif til at etablere en bålplads i din have.

Tag højde for brandrisiko og regler for bålplads

I nogle kommuner foreligger helt særlige regler, når det kommer til etablering af bålplads. Derfor er det vigtigt, at du rådfører dig med din kommune for at finde ud af, hvorvidt det overhovedet er tilladt at have et bål i haven.

Der er nemlig særlige begrænsninger i forhold til, hvorhenne du må tænde bål, og hvor stort det må være for, at du ikke udgør en brandfare eller udsætter de omkringliggende huse for røggener.

Køb de fornødne materialer

For at kunne bygge en bålplads i din have, skal du blandt andet bruge sten og grus. Det er vigtigt, at de materialer, du vælger, er varmesikre. Hvis de ikke er varmesikre, risikerer du, at de eksploderer, når de bliver tilpas varme.

Har du endnu ikke et vaterpas, er det også en god idé at investere i sådan et, når du skal sikre dig, at bunden på bålpladsen er helt og aldeles lige, inden du begynder at lægge sten.

Investér i udstyr til bålpladsen

Din bålplads er ikke fuldendt, førend du indretter bålpladsen med det rette udstyr.

Her er et par idéer, der kan optimere brugen af bålpladsen:

Mulighederne er mange – det er kun fantasien, der sætter grænser. Vil du have det mest mulige ud af din bålplads, bør du ikke gå på kompromis med udstyr til den.

Relateret Artikler

Sådan bygger du dit eget haveskur

Sådan bygger du dit eget haveskur

Mangler du et godt sted at opbevare dine haveredskaber eller værktøjet? Eller kunne du godt tænke dig et lille værkstedsskur, hvor du kan nørkle med forskelligt håndværk og reparationer? Så kan det være, at du skal have bygget dig et lille haveskur. Læs med her om...

Pas på taget med fugleklodser og taginddækninger fra Profilmetal A/S

Pas på taget med fugleklodser og taginddækninger fra Profilmetal A/S

Skal du bruge tagmaterialer til nybyg eller renovation af huse, så er der mange gode argumenter for at lægge vejen forbi Profilmetal A/S. Hos dem kan du nemlig finde alt fra tagplader i stål til fugleklodser og taginddækninger og andet, der kan være nødvendigt, når...

tæpper quilt er en populære boligindretningsgenstand

tæpper quilt er en populære boligindretningsgenstand

Tæpper og dyner er to populære boligindretningsgenstande, der kan tilføre både stil og komfort til ethvert rum. Men hvad nu hvis du kunne kombinere de to ting? Det er præcis, hvad Ib Laursen har gjort med deres nyeste kollektion af tæpper quilts. Disse smukke tæpper...