Find de rette flugtvejsskilte til din arbejdsplads

Det er lovpligtigt at skilte med flugtvejsskilte i offentlige bygninger og på private/offentlige arbejdspladser, når den nærmeste flugtvej ikke er åbenlys. Mange af deres flugtvejsskilte og vejvisningsskilte er selvlysende, så de kan ses i timevis, efter at lyset er slukket. Dette sikrer, at alle kan finde den hurtigste vej til en flugtvej eller nødudstyr, selv hvis strømmen svigter. De ser alle flugtvejsskilte og vejvisningsskilte hver dag uden at tænke over dem – men når katastrofen rammer, er de afgørende. Så næste gang du går gennem en bygning, skal du tage dig et øjeblik til at kigge efter flugtvejsskiltene. Hvis du ved, hvor de er, kan det en dag redde dit liv.

Focus på en sikker arbejdsplads med flugtvejsskilte

Flugtveje defineres normalt som korridorer, gangarealer og trapper, der kan føre folk til et sikkert område. Nødudgange og flugtveje kan være dem, der bruges dagligt eller kun er beregnet til dette formål. Det er vigtigt at have planlagt en flugtvej på forhånd, så man ved, hvor man skal gå hen, og hvordan man kommer dertil i tilfælde af en nødsituation. Flugtveje skal være tydeligt markeret og lette at følge. I tilfælde af en nødsituation skal du huske at bevare roen og følge din flugtvej. Forsøg ikke at gå tilbage efter noget eller nogen. Kom til et sikkert område så hurtigt som muligt og tilkald hjælp. Placer skiltene i øjenhøjde og på veloplyste steder for at sikre den bedste synlighed. Fjern skilte, når de ikke længere er relevante.

Flugtvejsskilte hjælper dine ansatte og medarbejder i en træls situation

Flugtvejsskilte er en vigtig sikkerhedsforanstaltning i enhver bygning. De hjælper folk til hurtigt at finde den nærmeste udgang i en farlig situation. Der bør opsættes flugtvejsskilte på alle offentlige og private arbejdspladser samt i offentlige bygninger. Piktogrammet af en flygtende mand på skiltet kan let forstås internationalt, hvilket gør det til et nyttigt redskab for virksomheder og institutioner, der opererer i udlandet. Flugtvejsskilte kan redde liv. Skilte spiller en vigtig rolle i nødsituationer. De kan være med til at lede folk i sikkerhed og begrænse skaderne ved en ulykke. I nogle tilfælde kan de endda redde liv. Når hvert sekund tæller, er det vigtigt, at alle ved, hvor de kan finde det nærmeste nødudstyr. Skilte bør placeres på strategiske steder rundt om på arbejdspladsen, så de er let synlige i en nødsituation. Førstehjælp er en vigtig del af enhver beredskabsplan. Ved at henvise folk til det nærmeste førstehjælpskit kan skilte være med til at sikre, at livreddende behandling gives så hurtigt som muligt.