Find de rigtige køkkenknive til alle formål

Hvis du går bare den mindste smule op i madlavning, så har du måske også allerede en idé om, hvor stor en forskel det kan gøre, at du bruger de rigtige redskaber. Derudover kan du nok også nikke genkendende til, at du ikke kommer uden om at skulle hive en kniv frem i forbindelse med tilberedningen af de fleste retter. Men vigtigst af alt så skal du også vide, at der er forskel på køkkenknive. For der findes forskellige knive, som kan bruges til forskellige formål. Hvis du derfor vil tage din madlavning seriøst, er det vigtigt at vide, hvad du skal bruge hvornår.

Det mest almindelige knive

Du har sikkert allerede lidt forskellige knive i dit køkken. De fleste har nemlig trods alt de mest almindelige knive i deres køkken. Derfor er det ikke usandsynligt, at du allerede har en kokkekniv, en brødkniv og måske en urtekniv.

Hvis du ikke allerede har disse knive, kan det med fordel være det første, du anskaffer dig. Sådan er du nemlig godt dækket ind.

Flere knive til forskellige formål

Er du så interesseret i at udvide sortimentet og få endnu bedre resultater, når du skal skære noget, så er der nogle ting, du med fordel kan vælge at investere i.

Til kød er det i første omgang en god idé at have en skarp kokkekniv. Derudover kan du også vælge at få flere andre slags knive, hvis du gerne vil præcisere dine snit. Det kunne for eksempel være ved at få en udbenerkniv, der, som navnet antyder, kan bruges til udbene kød. Med en forskærerkniv kan du desuden præcisere snit, når du skal skæres et færdigt stykke kød ud.

Til grønsager kan du også bruge en kokkekniv. Med en santokniv kan du få en mindre kniv med et lige så skarpt blad at skære med.