Find din rigtige flowmåler til dit system

20. november 2022

Flowmåleren bruges til forskellige ting, om det er varmeforsyningen eller køleanlægget, så er det nødvendigt at måle flowet, grundet forskellige grunde. Dette dækker over sikkerhedsgrunde, krav til selve kvaliteten, optimering eller hvilke miljøpåvirkninger som dit system gør.

Forskelle på medier

Der er nogen, som ikke overvejer at valget af flowmåler afhænger af din applikation, da de ikke alle passer til alle former. Der er nemlig stor forskel på, om det omhandler væsker, trykluft eller gasarter, og dermed også hvilken der passer til lige den applikation, du har hos dig.

Måske tænker nogen, at der burde være en flowmåler, som besidder egenskaberne af at måle alle disse tre nævnte medier, men dette er faktisk ikke tilfældet. Der er altså ingen flowmåler, som kan måle alle tre medier med lav usikkerhed. Derudover spiller beskaffenheden også en rolle, hvor det afhænger af mediets viskositet, ledende evne og hvor aggressivt det er.

Hvad gør flowmåleren?

Det en flowmåler gør for dig og din installation er, at den administrerer bevægelsen af de forskellige medier som væsker, trykluft eller gasarter. Der er som sagt forskel på de forskellige flowmålere, og det handler om at undersøge markedet for at finde den, som passer bedst til jeres applikationer. Nogle flowmålere måler hastighed på stoffet som fx væske, luft eller gas.

Derudover er der andre flowmålere, som i stedet for at måle hastighed måler på volumen af stoffet. Her er det din applikation, som afgør, hvilket output som der skal måles på og dermed, hvilken flowmåler som er det bedste valg. Når du skal undersøge mulighederne af flowmålere, skelnes der mellem to typer som er volumen og masseflow. Du skal huske, er der stadig er en vis grad usikkerhed tilknyttet med al slags måling med en flowmåler, og vedligeholdelsen af din flowmåler er nødvendig, hvor den for eksempel skal kalibreres regelmæssigt.

Relateret Artikler

Gode råd til dig der vil finde hovedbeklædning efter hårtab

Gode råd til dig der vil finde hovedbeklædning efter hårtab

Efter tab af noget eller alt sit hår, kan man have svært ved at forholde sig til situationen. Det kan derfor også være en smule ubehageligt at skulle gå rundt med et helt bart hoved, eller med en smule hår tilbage. Du kan derfor overveje at finde noget...

Hos Fodergrossisten.dk får du levende foderinsekter

Hos Fodergrossisten.dk får du levende foderinsekter

Både levende foderinsekter og madding til fisketure dele leveres i høj kvalitet, til gode priser og fragtes selvfølgelig under ordentlige forhold. Læs mere om butikken og om deres katalog i artiklen herunder. Brug levende foderinsekter fra Fodergrossisten.dk Der...

Jscarline’s værksted i Hillerød har specialiseret sig i biler

Jscarline’s værksted i Hillerød har specialiseret sig i biler

Jscarline har et værksted i hillerød, der har specialiseret sig i service af biler. De har et team af kvalificerede mekanikere, som kan servicere din bil i henhold til fabrikkens specifikationer og bilens servicebog. Dette sikrer, at din bil bliver serviceret korrekt,...