Find din rigtige flowmåler til dit system

20. november 2022

Flowmåleren bruges til forskellige ting, om det er varmeforsyningen eller køleanlægget, så er det nødvendigt at måle flowet, grundet forskellige grunde. Dette dækker over sikkerhedsgrunde, krav til selve kvaliteten, optimering eller hvilke miljøpåvirkninger som dit system gør.

Forskelle på medier

Der er nogen, som ikke overvejer at valget af flowmåler afhænger af din applikation, da de ikke alle passer til alle former. Der er nemlig stor forskel på, om det omhandler væsker, trykluft eller gasarter, og dermed også hvilken der passer til lige den applikation, du har hos dig.

Måske tænker nogen, at der burde være en flowmåler, som besidder egenskaberne af at måle alle disse tre nævnte medier, men dette er faktisk ikke tilfældet. Der er altså ingen flowmåler, som kan måle alle tre medier med lav usikkerhed. Derudover spiller beskaffenheden også en rolle, hvor det afhænger af mediets viskositet, ledende evne og hvor aggressivt det er.

Hvad gør flowmåleren?

Det en flowmåler gør for dig og din installation er, at den administrerer bevægelsen af de forskellige medier som væsker, trykluft eller gasarter. Der er som sagt forskel på de forskellige flowmålere, og det handler om at undersøge markedet for at finde den, som passer bedst til jeres applikationer. Nogle flowmålere måler hastighed på stoffet som fx væske, luft eller gas.

Derudover er der andre flowmålere, som i stedet for at måle hastighed måler på volumen af stoffet. Her er det din applikation, som afgør, hvilket output som der skal måles på og dermed, hvilken flowmåler som er det bedste valg. Når du skal undersøge mulighederne af flowmålere, skelnes der mellem to typer som er volumen og masseflow. Du skal huske, er der stadig er en vis grad usikkerhed tilknyttet med al slags måling med en flowmåler, og vedligeholdelsen af din flowmåler er nødvendig, hvor den for eksempel skal kalibreres regelmæssigt.

Relateret Artikler

3 råd: Hvad skal du overveje, før du bruger cryosauna?

3 råd: Hvad skal du overveje, før du bruger cryosauna?

Cryosauna er en form for cryoterapi, der går ud på at udsætte kroppen for ekstrem kulde ved at stå i en tør saunalignende maskine i et par minutter. Her er tre gode råd, som du bør overveje, før du beslutter dig for at kaste dig ud i at bruge cryosauna: Konsultér en...

klapvogn

klapvogn

En klapvogn er en praktisk og bekvem måde at transportere dit barn på, når du er på farten. Klapvogne kan foldes sammen, så de er lette at opbevare og transportere, og de er ideelle til brug på offentlige transportmidler eller når du er på rejse. Der er forskellige...

træningsbænk

træningsbænk

En træningsbænk er en alsidig træningsmaskine, der kan bruges til en række forskellige øvelser og træningsprogrammer. Den består normalt af en polstret sæde og ryglæn, som kan justeres til forskellige hældningsvinkler og højder, samt en ramme, der støtter bænken og...