Guide: Sådan vælger du det rette hvalpefoder

Har du lige fået dig en lille ny hvalp, så har du sikkert også allerede erfaret, at det med at vælge hvalpefoder til den lille gut, altså ikke er så nemt, som man skulle tro. Der findes nemlig utroligt mange forskellige meninger og holdninger om, hvad der egentlig kendetegner godt hvalpefoder. Derfor kan det også hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i, hvem der egentlig har ret.

Det betyder desuden også, at der er rigtig mange ting, du skal have i mente samt tage i betragtning, når du skal ud og finde det helt perfekte hvalpefoder til din nye bedste ven. Er det således netop hvalpefoder, du er på udkig efter, så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig mulighed for at få et par gode råd til valg af hvalpefoder, som forhåbentlig kan hjælpe dig godt på valg. Du kan dog også vælge at gå på opdagelse i et det store udvalg af hvalpefoder, og hermed læse om de forskellige varianter.

Ikke noget ’rigtigt’ eller ’forkert’

Det kan, som sagt, være utroligt svært at gøre sig klog på hvalpefoder. Der findes nemlig ikke noget entydigt svar, og derfor er der som sådan heller ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Alle hunde har nemlig forskellige behov, og derfor kan man heller ikke skære dem alle over én kam. Dog er der nogle helt overordnede råd, du med fordel kan følge, hvis du ønsker, at din hvalp skal vokse op sund og rask.

Hvalpefoder – hav dette i mente:

Noget af det, du blandt andet skal tage højde for, når du skal vælge hvalpefoder til din nye hvalp, er dens energiniveau. Hver hund har nemlig et hvis behov for energi. Dette afgøres desuden ofte af din hunds størrelse, aktivitet og muskelmasse. Fx – har du en hvalp, som du tænker, du skal bruge til jagt eller agility, så har den sandsynligvis også et ret stort aktivitetsniveau. Det betyder altså, at du skal fodre den med noget hvalpefoder, der har et højt energiindhold, så den har energi nok til al den fysiske aktivitet.

Du skal dog naturligvis også tænke på din hunds størrelse, idet en lille hund fx ikke skal have lige så mange vitaminer og mineraler, som en stor hund skal. Derudover kommer størrelsen også i spil i forhold til, at du naturligvis hverken må under- eller overfodre din hund. Dette burde dog ikke være så svært, idet langt de fleste hundefoderproducenter i dag laver hvalpefoder, som tydeliggør, om det er egnet til store eller små hunde.