Guide: Sådan håndterer du farligt gods

19. november 2023

Virksomheder, produkter og gods kommer i mange forskellige størrelser – nogle varer er nemme at håndtere, fragte og forsende, andre behøver lidt mere opmærksomhed. Heriblandt farligt godt som kemikalier. Forhandler din virksomhed farligt gods eller anvender det i erhvervet, så kender du nok hovedpinen, der kommer ved ordet logistik. På trods af dette er der faktisk metoder, som gør det nemmere for dig at håndtere det farlige godt.

Logistik – sikker opbevaring og transport

Det er vigtigt, at du har styr på, hvordan du får opbevaret og fragtet dit gods. Når du vælger farlig gods opbevaring, er det af stor betydning, at du finder en virksomhed, du er tryg ved at anvende.

Hos H. Daugaard sørger de både for opbevaring og transport af dit farlige gods, så længe det ikke er eksplosivt, smittefarligt eller radioaktivt. Det kan være en stor befrielse, fordi du sikkert kan overdrage ansvaret for logistiskudfordringen til nogle andre, som ovenikøbet har erfaring med netop dette område. Firmaet sætter en ære i at sørge for, at betingelserne for håndtering af farligt gods er gode, og at det sker under ordentlige forhold.

Træn dine medarbejdere

Hvis I selv håndterer det farlige gods i din virksomhed, selvom det kun er en gang imellem, er det vigtigt, at dine medarbejdere er optrænet i og informeret om, hvordan de skal arbejde med det farlige gods, så du undgår unødvendige skader eller problemer. Du kan blandt andet sørge for, at der altid er opdaterede sikkerhedsprocedurer til rådighed.

Hav selv styr på dine varer

Udover at det er vigtigt, at dine medarbejdere kender til, hvordan de skal håndtere det farlige gods, er det også afgørende, at du selv ved, hvilke materialer der er på arbejdspladsen, og hvordan de bør omgås. Det er altid en god idé at have styr på, hvad der er forbundet med farer, når man forbinder sig på en arbejdsplads.

Relateret Artikler

Derfor skal du tage på udflugt til en put and take sø

Derfor skal du tage på udflugt til en put and take sø

Danmark er et land kendt for sin smukke natur og fantastiske muligheder for udendørs aktiviteter. En populær og afslappende måde at tilbringe tid i naturen er ved at tage på udflugt til en "put and take" sø. Disse kunstigt skabte ferskvandssøer er ideelle...

Gør opmærksom på din virksomhed med pyloner

Gør opmærksom på din virksomhed med pyloner

Marketing foregår i vores tid i høj grad digitalt. Men selvom det har sine fordele, at du jævnligt for eksempel bruger energi på søgemaskineoptimering og indholdsmarkedsføring, bør du heller ikke kimse af mere traditionelle metoder. Søger du at forbedre din...

Psykoterapi – En vej til bedre trivsel og balance

Psykoterapi – En vej til bedre trivsel og balance

Livet kan være en rutsjebane, og nogle gange kan alle føle sig fanget i en negativ spiral. Stress, angst, depression eller traumer kan have en stor indvirkning på deres livskvalitet og daglige funktion. Heldigvis er der hjælp at hente. Psykoterapi kan være en vej til...