Hvad er en drivrem?

En drivrem kan bruges til rigtig mange ting. Derfor kan det også være svært at give et konkret svar på, hvad det egentlig er. Uanset hvilket formål den bliver brugt til, bruges den dog til at forbinde to eller flere roterende aksler mekanisk.

Hvis den f.eks. bliver brugt til et transportbånd, er det faktisk drivremmen, der står for at drive selve båndet. Hvad det vil sige er, at det er en vital del af et sådant transportbånd. Det samme gør sig gældende for flere af de andre formål, drivremme kan bruges til.

Hvad er en drivrem lavet af?

Det er muligt at lave drivremme i en lang række materialer. Uanset hvad den skal bruges til, vil den være lavet i et fleksibelt materiale. Er den ikke det, er det svært at bruge den til de formål, den bliver brugt til. Hvilket materiale, der konkret er tale om, varierer dog en del.

I de fleste tilfælde vil det være et materiale som enten polyester, polyamid eller aramid. Fælles for dem alle er, at de er meget fleksible. Afhængigt af den eller de ting, den skal trække, vil der være forskel på, hvilket materiale, der er det bedste at bruge til den.

Stor forskel på slidstyrke

Når man skal købe en drivrem, er det som regel som en reservedele til en maskine, man allerede har. Det kan f.eks. være, at det er til et transportbånd. Uanset hvad man skal bruge den til, er det dog vigtigt, at man er klar over, at der er stor forskel på deres slidstyrker.

Når du går på jagt efter en drivrem, er det derfor ikke nok at sikre, at den er lavet i et fleksibelt materiale. Det er i lige så høj grad vigtigt, at du sikrer, at det er et materiale, der kan bryste sig af at have en høj slidstyrke. Det er det, da en drivrem skal kunne holde til lidt af hvert.