Hvad er en turban?

En turban er en slags hovedbeklædning, der normalt består af et stykke stof, der er snoet rundt om hovedet. Turbanen er især udbredt i Sydeuropa, Mellemøsten, Nordafrika og Asien. I Norden bæres turbannen typisk af personer med indisk, pakistansk eller sydasiatisk afstamning.

Turbanen har en lang tradition, og man mener, at den første turban blev båret for over 5000 år siden. Turbanen har normalt en religiøs eller kulturel betydning, og den bliver båret af både mænd og kvinder.

Turbanen kan bæres på mange måder, og der findes et utal af varianter. Du kan få turbans i mange farver og materialer, og der er også stor forskel på, hvordan de snoet. Nogle turbans er snoet meget tæt og stramt, mens andre er mere løstsiddende.

Du kan finde et stort udvalg af turbans her.

Hvordan snor man en turban?

Du kan finde mange forskellige videoer på internettet, der viser, hvordan man snor en turban. Det er først og fremmest vigtigt, at du har en turban, der er lavet af et godt materiale, så den holder formen. Det er også vigtigt, at du har en turban, der ikke er for kort. En turban kan fx bruges til at dække for en kort frisure, der ikke rigtigt kan sidde ordentligt under en hat eller en paryk.

Hvorfor skal man bære en turban?

Hvis du spørger en person, der bærer turban, vil han eller hun ofte fortælle, at turbannen har en religiøs eller kulturel betydning. Turbannen kan også have en symbolsk betydning, fordi den viser, at man hører til en vis gruppe. I dag er turbanen imidlertid også blevet et populært fashion statement.

Så hvis du skal bruge en turban, så er det vigtigt at du bruger et stykke stof, der er længe nok til at du kan sno den rundt om dit hoved. Du kan nemt finde mange forskellige turbans online på internettet.