Hvorfor gøre brug af en makulator?

På kontoret eller hjemme i privaten har man ofte en række fortrolige papirer, som ikke bare lige kan smide ud. Det kan man ikke, da det kan gå udover ens personlige data. Det er uanset om det er i en virksomhed eller hjemme ved dig selv. Det kan for eksempel være gamle kreditkort, regninger eller andre personlige dokumenter. Identitetstyveri kan nemlig være en trussel, hvis man ikke sørger for at passe på sine fortrolige ting, også selvom de er smidt ud. Derfor kunne en god løsning være en makulator på kontoret eller hjemme i privaten, så de fortrolige papirer bliver destrueret, så andre ikke kan bruge dem.

Valg af makulator

Hvis du skal ud at anskaffe dig en makulator til kontoret eller hjem til dig selv, er der en række ting, du bør overveje. Det bør du, fordi du skal sikre dig, at den lever op til de behov og krav, du eller din arbejdsplads har. Du skal for eksempel overveje, hvor mange den skal bruges af og hvor ofte den skal bruges. Det afhænger nemlig af størrelsen. Du skal også overveje, om den skal kunne ødelægge solide ting, såsom CD’er eller USB-stik. Hvad sikkerhedsniveauet skal være, skal du også overveje. Det betyder hvor mange stykker, papiret bliver makuleret i. Hvis sikkerhedsniveauet skal være helt i top, skal man gå efter den højeste p-værdi.

Hvor kan de købes?

En makulator kan ofte købes på nettet eller i en fysisk butik, der sælger kontorartikler. De fås i forskellige størrelser, med forskellige sikkerhedsniveauer. Prisen varierer også, alt efter størrelsen og antallet af ark, den kan tage ind. På nettet kan du ofte også, købe olie til maskinen eller makuleringsposer, til når maskinen skal tømmes. Så hvis du vil undgå identitetstyveri eller ønsker at destruere personlige papirer, på arbejdspladsen eller derhjemme, så er en makulator en god løsning.