Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

31. maj 2022

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere om børns legevaner, læring gennem leg og legetøjsforskning.

Jørn Martin Steenhold har stor viden om børns udvikling

Børn udvikler sig gennem leg, og netop det har Jørn Martin Steenhold forsket i. Jørn Martin Steenhold blev født i 1944. Han blev adopteret af sine bedsteforældre som 9-årig, hvor han gik fra utrygge rammer til trygge rammer, som reddede ham. Foruden at være uddannet børnehavepædagog er han også forfatter, og han har også en cand.phil. i pædagogik med studier i etnografi, antropologi og folkemindevidenskab. Jørn Martin Steenhold forsker i barndom, børns læring, børns redskaber og legetøj, børns indsamling af viden, børns drømme og forhåbninger om fremtiden. På Børneliv kan du lære om hans forskning, hvor han har udviklet og beskrevet rammerne om et barndomsunivers. Jørn Martin Steenhold opstiller fleksible mål for, hvad børn mellem 0 år til 10 år helst skal nå igennem deres liv for at kunne udvikle sig til hele mennesker. De gennemgående temaer for Jørn Martin Steenholds barndomsunivers er viden, sansning, udtryk, erfaring, tolkning og fortolkning.

Forfatterskabet indeholder en stor portion selvindsigt

Jørn Martin Steenhold havde begrænset skolegang, der delvis bestod af hjemmeundervisning. Inspireret af en lærer blev han ledt på vej til læsning af alt fra H.C. Andersen til Jules Verne. En anden hjælpsom lærer dyrkede hans interesse for naturvidenskaben. Dette betød, at Jørn Martin Steenhold tidligt har taget udgangspunkt i sine dårlige såvel som gode barndomsoplevelser. Det er på grund af sin egen oplevelse, og den viden han fik gennem lærerne, at Jørn Martin Steenhold selv har næret en livslang interesse for små børn og deres vilkår. Han blev uddannet som børnehavelærer/-pædagog. Fra 1974 var Jørn Martin Steenhold tilknyttet Ikast-seminaret. Her studerede han folkloristik, antropologi og etnologi – alt sammen med udgangspunkt i barndom og børns drømme og oplevelsesverden. I 1998 grundlagde Jørn Martin Steenhold en rådgivnings- og konsulentvirksomhed. Samtidigt oprettede han en analyseenhed sammen med fremtidsforskningsinstituttet. De havde til hensigt at formidle indsigt om blandt andet børns sansning på forskellige alderstrin. Jørn Martin Steenhold har derfor en baggrundsviden omkring børns udvikling gennem leg. Du kan læse meget mere om det på www.borneliv.dk. Der gås der både mere i detaljerne med Jørn Martin Steenholds eget liv, hans forskning og hvordan forskellige lege kan bruges til børns udvikling.

Relateret Artikler

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem og findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Når de er tændt, skaber de en varm og indbydende atmosfære, som er perfekt til at slappe af i. Udendørs lanterner kan også bruges til at...

Teambuilding – kom ud af jeres komfortzone

Teambuilding – kom ud af jeres komfortzone

Står du og skal arrangere den næste teambuilding for dig og dine kollegaer og er du i tvivl om hvad I skal lave. Oftest er teambuilding ikke noget mange er særligt interesseret i, fordi man typisk laver en aktivitet ikke alle kan deltage i eller fordi man laver det...