Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

31. maj 2022

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere om børns legevaner, læring gennem leg og legetøjsforskning.

Jørn Martin Steenhold har stor viden om børns udvikling

Børn udvikler sig gennem leg, og netop det har Jørn Martin Steenhold forsket i. Jørn Martin Steenhold blev født i 1944. Han blev adopteret af sine bedsteforældre som 9-årig, hvor han gik fra utrygge rammer til trygge rammer, som reddede ham. Foruden at være uddannet børnehavepædagog er han også forfatter, og han har også en cand.phil. i pædagogik med studier i etnografi, antropologi og folkemindevidenskab. Jørn Martin Steenhold forsker i barndom, børns læring, børns redskaber og legetøj, børns indsamling af viden, børns drømme og forhåbninger om fremtiden. På Børneliv kan du lære om hans forskning, hvor han har udviklet og beskrevet rammerne om et barndomsunivers. Jørn Martin Steenhold opstiller fleksible mål for, hvad børn mellem 0 år til 10 år helst skal nå igennem deres liv for at kunne udvikle sig til hele mennesker. De gennemgående temaer for Jørn Martin Steenholds barndomsunivers er viden, sansning, udtryk, erfaring, tolkning og fortolkning.

Forfatterskabet indeholder en stor portion selvindsigt

Jørn Martin Steenhold havde begrænset skolegang, der delvis bestod af hjemmeundervisning. Inspireret af en lærer blev han ledt på vej til læsning af alt fra H.C. Andersen til Jules Verne. En anden hjælpsom lærer dyrkede hans interesse for naturvidenskaben. Dette betød, at Jørn Martin Steenhold tidligt har taget udgangspunkt i sine dårlige såvel som gode barndomsoplevelser. Det er på grund af sin egen oplevelse, og den viden han fik gennem lærerne, at Jørn Martin Steenhold selv har næret en livslang interesse for små børn og deres vilkår. Han blev uddannet som børnehavelærer/-pædagog. Fra 1974 var Jørn Martin Steenhold tilknyttet Ikast-seminaret. Her studerede han folkloristik, antropologi og etnologi – alt sammen med udgangspunkt i barndom og børns drømme og oplevelsesverden. I 1998 grundlagde Jørn Martin Steenhold en rådgivnings- og konsulentvirksomhed. Samtidigt oprettede han en analyseenhed sammen med fremtidsforskningsinstituttet. De havde til hensigt at formidle indsigt om blandt andet børns sansning på forskellige alderstrin. Jørn Martin Steenhold har derfor en baggrundsviden omkring børns udvikling gennem leg. Du kan læse meget mere om det på www.borneliv.dk. Der gås der både mere i detaljerne med Jørn Martin Steenholds eget liv, hans forskning og hvordan forskellige lege kan bruges til børns udvikling.

Relateret Artikler

Hvad er et plankebord?

Hvad er et plankebord?

Et plankebord er en unik type bord, der er lavet af træplanker. Det bruges ofte i restauranter og andre virksomheder, der ønsker et unikt udseende. Et plankebord består af flere tynde, flade planker, der er stablet sammen. Plankerne holdes sammen af samlinger af træ,...

Robotstøvsuger fra ecovacs

Robotstøvsuger fra ecovacs

Uanset om det er nullermænd i hjørnerne, hundehår på gulvtæppet eller krummerne efter aftensmaden, så klarer robotstøvsugeren fra ecovacs ærterne uden problemer! Vi kender det alle sammen, det der med støvsugning og gulvvask er ofte en plage i dagligdagen og det...