Kvalitets rødvinsdruer

21. februar 2022

Hvad er rødvinsdruer? Rødvinsdruer er de mørkfarvede druesorter, som rødvin fremstilles af. Rødvin fremstilles naturligvis ikke kun af mørke druer, men også af hvide druer – især Pinot Blanc/Pinot Gris og Chardonnay – men disse udgør kun en lille procentdel af rødvin. Røde druer er de mest berømte rødvine, men der findes også rødvinssaft, der fremstilles ved at blande hvidvin til rosévin, og rødvin fremstillet af røde druer med skindkontakt, mens de stadig gærer – disse vine giver mørkere rødvin end almindelig rødvin. Rødvinsdruer varierer meget i farve og smag, og derfor varierer rødvine også meget i farve og smag.

 

Forskellige rødvinsdruer

De røde druesorter, som vi kender bedst, er Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah/Shiraz, Tempranillo samt Pinot Noir. De røde druer kommer fra mange forskellige lande, men nogle af de mest berømte rødvinsområder er Bordeaux og Rhône i Frankrig, Sonoma County i Californien, Toscana i Italien og Mendoza i Argentina. Rødvinsdruer har en tyk skal, som bidrager til rødvinens røde farve, men som også gør rødvinen mere tanninholdig end hvidvin. Det skyldes, at rødvinsproducenter gærer de røde druesaft med de røde drueskaller, stilke og kerner. De fleste rødvine er tilsat en smule rødvinseddike for at stoppe gæringen af rød druesaft.

 

Mange forskellige lande producerer kvalitets rødvinsdruer

De røde rødvinsdruer, som vi kender bedst, er Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah/Shiraz, Tempranillo og Pinot Noir. De røde druer kommer fra mange forskellige lande, men nogle af de mest berømte rødvinsregioner er Bordeaux og Rhône i Frankrig, Sonoma County i Californien, Toscana i Italien og Mendoza i Argentina. En rødvin får sin røde farve fra de røde drueskaller, deraf navnet rødvin. De bedste rødvine kommer fra bestemte områder, hvor de rigtige druer vokser og kan høstes i en god kvalitet. Det er først og fremmest jorden på en vinstok, der bestemmer, hvilke druesorter der vil vokse på den. En rødvin består til dels af betydningen af de jordtyper, der bestemmer, om et rødt korn eller en rød rødvinsdruer vil vokse godt der.

Relateret Artikler

Robotstøvsuger fra ecovacs

Robotstøvsuger fra ecovacs

Uanset om det er nullermænd i hjørnerne, hundehår på gulvtæppet eller krummerne efter aftensmaden, så klarer robotstøvsugeren fra ecovacs ærterne uden problemer! Vi kender det alle sammen, det der med støvsugning og gulvvask er ofte en plage i dagligdagen og det...

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret Et spejl er et must-have i ethvert hjem, og det rette spejle kan skabe et stilfuldt og moderne look. Det kan bruges til at reflektere lyset, give rummet mere dybde og bringe nyt liv til væggene. Et flot spejl vil kunne fuldende det samlede...