Lad søndagsturen gå til Faxe

5. december 2022

Er du på udkig efter en søndagstur udenfor byen? Så kan du overveje at tage til Faxe. Faxe er en lille by på det sydøstlige Sjælland, der ligger omkring en halv times kørsel fra København. Byen har mange spændende steder at udforske, og den er skøn at besøge både i sommer og vinter. Her får du nogle gode destinationer til din søndagstur.

Camp Adventure og Skovtårnet

Camp Adventure er et nyt og moderne udsigtstårn, der ligger midt i skoven nær Faxe. Tårnet er Danmarks højeste. Ud over at have udsigt over skoven og Sjælland, har tårnet også en café og en udstilling, der præsenterer området på en interaktiv måde. Tårnet er åbent året rundt, og fra de højeste platforme har du 360 graders udsigt over det nærliggende område.

Faxe Kalkbrud

Hvis du er til natur og historie, kan du med fordel besøge det gamle kalkbrud i Faxe. Her kan du se, hvordan man i gamle dage gravede kalksten op, og du kan få et indblik i, hvordan kalken blev brugt. Kalkbruddet er en del af den såkaldte Geopark, der består af et sammenhængende område på Sjælland med spændende sten og klippeformationer. I dag er kalkbruddet omdannet til en spændende destination, hvor du kan udforske naturen, se storslåede klippevægge og høre historier fra stenalderen.

Feddet

Feddet er et smukt naturområde i nærheden af Faxe. Her kan du bade i det klare havvand, lege på de fine sandstrande eller tage en tur i skoven. Feddet er også hjemsted for Feddet Camping, der byder på mange sjove aktiviteter. Du kan blandt andet leje cykler til at udforske området.

Faxe Ladeplads Miniby

I kort afstand fra Faxe by finder du sommerbyen Faxe Ladeplads. Faxe Ladeplads Miniby er en del af byen, hvor du kan få et indtryk af, hvordan Faxe Ladeplads så ud i årene omkring 1920. Her kan du gå rundt i de fine, gamle huse og se, hvordan mennesker boede og arbejdede i gamle dage. Der er så meget at opleve i området omkring Faxe. Vil du vide mere, så kan du læse her.

Relateret Artikler

Hvor meget solcreme kan du egentlig få brug for?

Hvor meget solcreme kan du egentlig få brug for?

En af de store punkter på listen, når du skal shoppe ind til den store charterferie eller andre ferier nærmere ækvator, genkender du måske som værende solcreme. Men måske er det også i denne sammenhæng, at du bruger mest solcreme og knap så meget i din dagligdag...

Forældremyndigheds advokater: Din støtte i forældremyndighedssager

Forældremyndigheds advokater: Din støtte i forældremyndighedssager

Forældremyndighedssager kan være komplekse og følelsesladede, og det er her, en forældremyndighedsadvokat træder ind for at yde den nødvendige juridiske bistand og vejledning. En forældremyndighedsadvokat er en erfaren professionel, der specialiserer sig i at håndtere...