Lad søndagsturen gå til Faxe

5. december 2022

Er du på udkig efter en søndagstur udenfor byen? Så kan du overveje at tage til Faxe. Faxe er en lille by på det sydøstlige Sjælland, der ligger omkring en halv times kørsel fra København. Byen har mange spændende steder at udforske, og den er skøn at besøge både i sommer og vinter. Her får du nogle gode destinationer til din søndagstur.

Camp Adventure og Skovtårnet

Camp Adventure er et nyt og moderne udsigtstårn, der ligger midt i skoven nær Faxe. Tårnet er Danmarks højeste. Ud over at have udsigt over skoven og Sjælland, har tårnet også en café og en udstilling, der præsenterer området på en interaktiv måde. Tårnet er åbent året rundt, og fra de højeste platforme har du 360 graders udsigt over det nærliggende område.

Faxe Kalkbrud

Hvis du er til natur og historie, kan du med fordel besøge det gamle kalkbrud i Faxe. Her kan du se, hvordan man i gamle dage gravede kalksten op, og du kan få et indblik i, hvordan kalken blev brugt. Kalkbruddet er en del af den såkaldte Geopark, der består af et sammenhængende område på Sjælland med spændende sten og klippeformationer. I dag er kalkbruddet omdannet til en spændende destination, hvor du kan udforske naturen, se storslåede klippevægge og høre historier fra stenalderen.

Feddet

Feddet er et smukt naturområde i nærheden af Faxe. Her kan du bade i det klare havvand, lege på de fine sandstrande eller tage en tur i skoven. Feddet er også hjemsted for Feddet Camping, der byder på mange sjove aktiviteter. Du kan blandt andet leje cykler til at udforske området.

Faxe Ladeplads Miniby

I kort afstand fra Faxe by finder du sommerbyen Faxe Ladeplads. Faxe Ladeplads Miniby er en del af byen, hvor du kan få et indtryk af, hvordan Faxe Ladeplads så ud i årene omkring 1920. Her kan du gå rundt i de fine, gamle huse og se, hvordan mennesker boede og arbejdede i gamle dage. Der er så meget at opleve i området omkring Faxe. Vil du vide mere, så kan du læse her.

Relateret Artikler

Robotstøvsuger fra ecovacs

Robotstøvsuger fra ecovacs

Uanset om det er nullermænd i hjørnerne, hundehår på gulvtæppet eller krummerne efter aftensmaden, så klarer robotstøvsugeren fra ecovacs ærterne uden problemer! Vi kender det alle sammen, det der med støvsugning og gulvvask er ofte en plage i dagligdagen og det...

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret Et spejl er et must-have i ethvert hjem, og det rette spejle kan skabe et stilfuldt og moderne look. Det kan bruges til at reflektere lyset, give rummet mere dybde og bringe nyt liv til væggene. Et flot spejl vil kunne fuldende det samlede...