N a

Skanderborg Netavis

Når man kommer til Skanderborg, er det første stop Slotskirken. Skanderborg er en by med mange egenskaber. Udover at byen er indrammet af smukke naturopgivelser såsom store skovområder og kredser rundt om Skanderborg sø, bydes der også på nogle oplevelser i Skanderborg. Først og fremmest emmer Skanderborg af historie når det kommer til kongerækken. Skanderborg Slot var nemlig hovedresidens for kongerne i Danmark fra Christian 4.s tid og frem til 1848. Det er derfor ikke uden grund, at byen Skanderborg hedder Skanderborg. I dag kan man stadig besøge Skanderborg Slot, som er et museum. Foruden Slotskirken finder man i Skanderborg by også en række andre kirker, heriblandt Vor Frue Kirke, som ligger smukt placeret ved Skanderborg Sø. Læs mere om den skønne by Skanderborg her https://skanderborgnetavis.dk/.

Tag til Skanderborg og deltag i Danmarks smukkeste festival

Når man bevæger sig lidt uden for Skanderborg by, er Skanderborg festival det næste stop. Skanderborg festival er en årlig musikfestival, der finder sted i Skanderborg by fra den 1. til den 4. august hvert år. Festivalen startede helt tilbage i 1980 og har vokset sig stor og berømt igennem årene. I dag tiltrækker Skanderborg festival mere end 50.000 besøgende fra hele verden, som kommer for at opleve nogle af de største navne ind, som Post Malone, Mendes, Kendrik Lemar, Ud af Kontrol, Medina og mange andre store navne.

Natur, byliv og historie er alle en faktor når Skanderborg by skal omtales.

Skanderborg festival er dog ikke kun musik. Der er også mad, underholdning og et stort børneområde at boltre sig på for børnene. Skanderborg by rummer altså mange forskellige oplevelser for folk i alle aldre, og der er noget for enhver smag. Skanderborg kan derfor betegnes som en af Danmarks bedste turistbyer. Hvis man holder sig lidt længere væk fra Skanderborg by, er der selvfølgelig mulighed for at besøge nogle af de smukke skove omkring Skanderborg sø. Her kan du sammen med familien få mange timer til at gå på en weekend dag.