Oplever du uacceptable støjgener på arbejdspladsen?

Din produktivitet i din arbejdstid kan i høj grad afgøres af dit arbejdsmiljø. Man vil i de fleste tilfælde selv have en fornemmelse af dets tilstand, men er du i tvivl, kan du følge med her for at se mere om, hvad du kan gøre ved potentielle problemer. Du kan desuden finde ud af, hvilke problemer der muligvis er.

Hvilke krav er der opstillet?

En del af arbejdsmiljøet handler om støj på arbejdspladsen. Støj på arbejdspladsen er der tydelige regler omkring udarbejdet af Arbejdstilsynet. Disse regler skal være med til at sikre, at arbejdere på landets arbejdspladser vil opleve, at de kan arbejde koncentreret i et retfærdigt miljø uden vedvarende støjgener. Det vil nemlig både kunne påvirke dig og din psykiske tilstand, men også selve firmaets tilstand. Derfor bør det være i enhver virksomheds bedste interesse at optimere arbejdsmiljøet og dermed få mere ud af deres ansattes kapacitet. Disse regler udarbejdet af Arbejdstilsynet med hensigt at skærpe støjgener på Danmarks arbejdspladser omhandler bl.a., at der skal undgås unødvendig støjbelastning. Derudover er der påkrævet beskyttelse, hvis der er en vedvarende støjbelastning på over 85 decibel. Interiøret og den overordnede indretning på arbejdspladsen skal medvirke til, at lokalernes akustik udgør acceptable arbejdsforhold. Desuden skal man, for at undgå udefrakommende støj, isolere arbejdsrum.

Hvad kan du gøre?

Hvis du oplever nogle af de ovenstående problemer med støjgener, vil det være et godt råd først at gå til din chef og beklage dig over og argumentere for, hvorfor du ikke finder arbejdsmiljøet acceptabelt. Hvis generne rent faktisk overtræder de ovenstående krav, vil der ikke kunne siges dig imod, for så er det din ret at få rettet op på forholdene. Som sagt vil det også gavne firmaet, da du sandsynligvis vil få udrettet mere, hvis du kan fokusere ordentligt på dine opgaver fremfor at blive forstyrret af støj.