Pas på dig selv både derhjemme og på arbejdet

Du har kun en enkelt krop, så det gælder om at passe på den, mens du stadig har den. Der er ikke meget ved at skulle bøvle med rygsmerter og dårlige knæ halvvejs igennem livet, men det kan du altså godt risikere, hvis du ikke tager ordentligt vare om din krop. Den almene dansker bruger rigtig meget af hverdagen enten på arbejdspladsen eller i hjemmet, og det giver derfor også god mening at fokusere på at passe på dig selv i disse to arenaer.

Sengen er et godt sted at starte derhjemme

I et langt liv er det særligt ryggen, der kan komme til at stå for skud. Den kommer til at bære rundt på mange forskellige ting i løbet af dit liv, og uanset hvad har den jo en kropsvægt, den skal støtte på alle døgnets tidspunkter, med undtagelse af når du ligger ned.

Derfor gælder det også om at passe så godt på din ryg som overhovedet muligt, når du sover, og det sætter naturligvis nogle krav til din seng. Din seng skal gerne støtte din ryg, og resten af din krop for den sags skyld, på den helt rigtige måde. Opsøg eventuelt en sengespecialist, hvis du ikke helt ved, hvad det betyder for dig.

Benyt den nødvendige beskyttelse på arbejdspladsen

Det er meget varierende hvor meget forskellige arbejdspladser slider på din krop, og de slider også som regel kroppen på meget forskellige måder. Derudover er der også nogle bestemte arbejdspladser, hvor der er ekstra risiko for mere alvorlige arbejdsskader. Nogle steder giver det derfor rigtig god mening at iføre sig godt arbejdsfodtøj eller andet sikkerhedsudstyr for at være på den sikre side.

Også kontorarbejde kan slide kroppen meget, og særligt hvis du ikke sidder ordentligt, kan det blive et problem for ryg og nakke. Det er altså også vigtigt at have fokus på.