Pas på dig selv både derhjemme og på arbejdet

19. juli 2021

Du har kun en enkelt krop, så det gælder om at passe på den, mens du stadig har den. Der er ikke meget ved at skulle bøvle med rygsmerter og dårlige knæ halvvejs igennem livet, men det kan du altså godt risikere, hvis du ikke tager ordentligt vare om din krop. Den almene dansker bruger rigtig meget af hverdagen enten på arbejdspladsen eller i hjemmet, og det giver derfor også god mening at fokusere på at passe på dig selv i disse to arenaer.

Sengen er et godt sted at starte derhjemme

I et langt liv er det særligt ryggen, der kan komme til at stå for skud. Den kommer til at bære rundt på mange forskellige ting i løbet af dit liv, og uanset hvad har den jo en kropsvægt, den skal støtte på alle døgnets tidspunkter, med undtagelse af når du ligger ned.

Derfor gælder det også om at passe så godt på din ryg som overhovedet muligt, når du sover, og det sætter naturligvis nogle krav til din seng. Din seng skal gerne støtte din ryg, og resten af din krop for den sags skyld, på den helt rigtige måde. Opsøg eventuelt en sengespecialist, hvis du ikke helt ved, hvad det betyder for dig.

Benyt den nødvendige beskyttelse på arbejdspladsen

Det er meget varierende hvor meget forskellige arbejdspladser slider på din krop, og de slider også som regel kroppen på meget forskellige måder. Derudover er der også nogle bestemte arbejdspladser, hvor der er ekstra risiko for mere alvorlige arbejdsskader. Nogle steder giver det derfor rigtig god mening at iføre sig godt arbejdsfodtøj eller andet sikkerhedsudstyr for at være på den sikre side.

Også kontorarbejde kan slide kroppen meget, og særligt hvis du ikke sidder ordentligt, kan det blive et problem for ryg og nakke. Det er altså også vigtigt at have fokus på.

Relateret Artikler

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem og findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Når de er tændt, skaber de en varm og indbydende atmosfære, som er perfekt til at slappe af i. Udendørs lanterner kan også bruges til at...

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere...