Pris på opladning af elbil hjemme

Det er meget nemt at oplade en elbil, du skal blot tilslutte den til en stikkontakt eller tilslutte et kabel. Det er meget billigt at oplade en elbil, hvis du har din egen oplader derhjemme og bruger et mormorkabel. Hvis du bruger en normal stikkontakt i væggen, koster det lidt mere end den almindelige elpris at oplade en bil, fordi der kræves en højere spænding til opladning. Opladning fra en almindelig stikkontakt på taget vil endda være dyrere, fordi strømmen skal igennem flere omdannelser, før den når frem. Kort sagt så tager det længere tid og koster mere at oplade fra en stikkontakt i husholdningen. Opladning af elbil i hjemme er super smart og super nemt.

Spar penge ved at kører rundt i en elbil

Dog kan du hvis du har et abonnement spare en masse penge på den lange bane. Det kan være meget billigt at oplade en elbil. Opladning med Clever koster 749 kr. om måneden, hvilket inkluderer ubegrænset opladning både hjemme og ude. Det er derfor altid dyrt at lade op, når du er på ferie eller har foretaget ture i bilen. Opladning koster omkring 2-3 kroner for hver fuld opladning alt efter hvor meget du kører, bortset fra at det selvfølgelig er billigere, hvis du bruger din elbil oftere. Hvis du har din egen oplader derhjemme, er der ingen ekstra abonnementer at betale for. Opladning tager ca. tre timer ved 240 volt og otte timer ved 120 volt, men kun en time og 30 minutter, hvis du har en hurtigoplader installeret i din garage eller uden for dit hus

Opladningen af elbiler i hjemmet er blevet til et abonnement køb

E.ON Home Free er også et lade abonnement som du kan tilkøbe din elbil. Installation af ladere er gratis for E.ON’s danske kunder, der abonnerer på Opladning af din elbil, eller hvis du har købt en elbil fra BMW eller Volkswagen. Lader installation er altid tilgængelig mod et gebyr for andre potentielle abonnenter. I bund og grund handler det hele om hvor mange kilometer du kører samt hvor mange kWh din bil bruger på kørsel om måneden. Der er en masse forskellige variabler som man skal tage til medregning på man vælger at bestille et abonnement. Men der er ingen tvivl om at det er meget billigere at kører rundt i en elbil, end en Benzin eller Disel bil.