Så din egen græsplæne

5. maj 2022

Der er mange fordele ved at have en græsplæne. En græsplæne giver et flot og velplejet udtryk, det er rart at gå på og det giver en god base for at lave aktiviteter på. Men det kræver også lidt arbejde at have en græsplæne, og det er ikke alle, der har tid til det.
Hvis du gerne vil have en græsplæne, men ikke selv har tid til at så den, så kan du altid hyre en professionel til at gøre det for dig. Men det er faktisk ikke så svært at så græs selv, og det er heller ikke så dyrt. Du skal bare have det rigtige græsfrø, og så er det ellers bare at komme i gang.

Sådan sår du græs

Når du sår græs, så er det en god idé at forberede dig lidt. Det første du skal gøre, er at slå græsset på den pæneste måde. Det er nemlig ikke alle, der kan få et flot resultat ud af at så græs, hvis græsset ikke er slået jævnt.
Når du har slået græsset, så skal du lige gå over med en rist, så græsset bliver helt jævnt. Derefter er det tid til at så græsfrøene. Du kan enten så græsfrøene med en håndfrøspreder eller du kan sprede dem med hånden. Husk at følge anvisningerne på pakken, så du ved, hvor meget græsfrø du skal bruge pr. kvadratmeter.
Når du har sået græsfrøene, så skal du lige gå over med en harve, så græsset bliver dækket til. Derefter skal du vande græsset, og så er det ellers bare at vente på, at græsset spirer.

Sådan vedligeholder du din græsplæne

Hvis du vil have en super flot og velplejet græsplæne, så skal du også tage dig god tid til at vedligeholde og pleje den. Græsset skal hakkes af og tørre blade skal altså bare samles op.

Relateret Artikler

Sådan bygger du dit eget haveskur

Sådan bygger du dit eget haveskur

Mangler du et godt sted at opbevare dine haveredskaber eller værktøjet? Eller kunne du godt tænke dig et lille værkstedsskur, hvor du kan nørkle med forskelligt håndværk og reparationer? Så kan det være, at du skal have bygget dig et lille haveskur. Læs med her om...

Pas på taget med fugleklodser og taginddækninger fra Profilmetal A/S

Pas på taget med fugleklodser og taginddækninger fra Profilmetal A/S

Skal du bruge tagmaterialer til nybyg eller renovation af huse, så er der mange gode argumenter for at lægge vejen forbi Profilmetal A/S. Hos dem kan du nemlig finde alt fra tagplader i stål til fugleklodser og taginddækninger og andet, der kan være nødvendigt, når...

tæpper quilt er en populære boligindretningsgenstand

tæpper quilt er en populære boligindretningsgenstand

Tæpper og dyner er to populære boligindretningsgenstande, der kan tilføre både stil og komfort til ethvert rum. Men hvad nu hvis du kunne kombinere de to ting? Det er præcis, hvad Ib Laursen har gjort med deres nyeste kollektion af tæpper quilts. Disse smukke tæpper...