Sådan bygger du dit eget haveskur

Mangler du et godt sted at opbevare dine haveredskaber eller værktøjet? Eller kunne du godt tænke dig et lille værkstedsskur, hvor du kan nørkle med forskelligt håndværk og reparationer? Så kan det være, at du skal have bygget dig et lille haveskur. Læs med her om hvordan man starter.

Planlægning og materialer

Det er altid en god idé med grundig planlægning, når man starter et byggeprojekt, men det er særligt vigtigt, hvis man er ny til at bygge og ikke besidder de store håndværkerevner. En grundig planlægning kan nemlig gøre hele projektet mere overskueligt og du kan lettere kontrollere budgettet samt finde ud af helt fra start, hvilke ting du evt. skal hyre professionel hjælp til.

Først og fremmest skal du markere, hvor skuret skal stå, og hvor stort det skal være. Dette kan du gøre med nogle solide stolper, som du kan bygge ud fra. Planlæg derefter skelettet og valg af materialer. De fleste bygger deres skur af træ eller af ståltrapez og med sinusplader som tag. At bygge af ståltrapez giver en slidstærk og holdbar løsning, og du kan have glæde af et ståltrapez-skur i mange år. Det samme gælder sinusplader, som i øvrigt også kan bruges til både tag og facaden. Når du har valgt dine materialer, kan du lægge det fulde budget og danne dig et overblik over, hvordan hele processen skal fremgå. Husk gerne at søge hjælp hos familie og venner undervejs.

Isolering og installationer

Alt efter hvad skuret skal bruges til, kan det være nødvendigt med visse installeringer. Som udgangspunkt kan du tage stilling til, om skuret skal isoleres i tilfælde af, at der skal opbevares temperaturfølsomme ting i det. Hvis skuret skal laves til værksted, kan det også være rart med lidt varme fra isoleringen. Overvej om der skal være tyverisikring eller andre apparater installeret i skuret.