Sådan finder du den motionsform, der passer til dig

Det skal være dejligt, sundt, energigivende, sjovt og måske endda udmattende at dyrke motion. Det giver dig energi at bruge energi – og det kan man godt have brug for, når vi nu er trådt ind i efteråret, som inviterer til at trække indendørs. Der er et hav af muligheder for at være aktiv både indendørs og ude i naturen, hvis du altså ikke lader en smule regn og blæst stå i vejen for en aktiv livsstil.

Alle kan være med

Uanset om du er ung eller gammel, til fodbold, mountainbikes eller gåture, har dårlig kondi eller masser af energi, kan alle være med. Det handler bare om at finde noget, man synes, er sjovt og spændende at være i, og som kan give dig en god følelse af overskud.

Husk gode vaner

Det er selvfølgelig vigtigt med en varieret og sund kost og masser af væske, når man dyrker motion. Nogle kan måske også have brug for fx kosttilskud til overgangsalderen. Tag dog en ekspert med på råd, før du kaster dig ud i det.

Sørg for en god nats søvn i hverdagen, så du er frisk og veludhvilet, når du skal ud at motionere. Det kan nemlig være fristende at lægge sig på sofaen, hvis du har gabt hele dagen.

Få det meste ud af din træning

Der er selvfølgelig nogle motionsformer, som kræver mere end andre – både i dit energiniveau, men også din tid, planlægning og udstyr.

Det er en god idé at tænke over, hvornår du har tiden, så du kan passe træningen ind i din hverdag og få det meste ud af det.

Vær godt klædt på, og hav det rette udstyr. Er det en våddragt og et surfbræt, du skal have investeret i, eller er det nok med et par gode løbesko?

God træning!