Sådan kan du bruge trædesten i haven

22. november 2021

Trædefliser er sjældent lige så sjove at gå barfodet på som en blød jordbund, og det gælder især for de trædesten, der har en ru overflade. Ikke desto mindre har du alligevel flere gode grunde til at overveje at lave en stensti ude i haven. De byder på et par fordele, navnlig at sten i modsætning til en bar jordbund ikke kræver pleje, og at sten ikke forgår, bare fordi planter skyder op omkring dem.

Placér trædefliser i forskellige konstellationer

Hvis du er lidt kreativ, kan du bruge trædesten til at lave flotte konstellationer ude i haven. Dine muligheder her afhænger selvfølgelig af stenenes form, for du har alt andet lige lidt lettere ved at lave visse mønstre med beskårne, firkantede sten, end du har med sten med tilfældige former. Du kan dog kompensere for dette handicap ved slet og ret at placere sten med jord mellem hinanden.

Skifer giver gode kontraster til farverige blomster

Nu er der vidt forskellige typer sten at vælge fra, der adskiller sig fra hinanden ikke blot med hensyn til farve, men også tekstur. Trædesten af skifer brillerer ikke på farvefronten, for de har tit en meget mild grå farve, der ikke tiltrækker opmærksomhed. Den milde farve kan dog danne en god kontrast til mere farverige blomter i bede og potter omkring stenene. Nedbør gør den grå farve mere intens.

Bring råhed ud i haven med trædesten

Hvis du ønsker at bringe noget råhed ud i haven, så er trædesten den rette måde at gøre det på, for de kræver ingen pleje. Med tiden forvitrer de selvfølgelig, men du er der i hvert fald ikke til den tid, processen er ved at have nået sin ende – for den tager længe. Tjek derfor forskellige typer inden for trædesten – og gå evt. på udkig efter inspiration til, hvordan du kan integrere trædesten ude i haven.

Relateret Artikler

Tescoma – Kvalitet og Innovation

Tescoma – Kvalitet og Innovation

Kvalitet er nøgleordet hos Tescoma, og det afspejles i alle deres produkter. Uanset om det er en almindelig skræller eller en elektronisk køkkenmaskine, går de aldrig på kompromis med kvaliteten. Faktisk har Tescoma ansat et stort hold af erfarne ingeniører og...

Sådan vælger du de perfekte møbler til dit barn

Sådan vælger du de perfekte møbler til dit barn

At vælge de rigtige møbler til dit barn kan ofte være en udfordring. Der er en række faktorer, der skal tages i betragtning, såsom materiale, størrelse og design. Men når det er sagt, er der ingen grund til at bekymre sig. Børnemøbler kan faktisk være en spændende og...