Sådan kan du få hjælp, hvis du oplever smerter

26. november 2021

Fra tid til anden kan vi opleve, at der opstår smerter et sted i kroppen. Det kan fx gøre ondt i knæet efter en fodboldkamp, eller man kan være kommet uheldigt afsted og er blevet skadet. Er du i tvivl om, hvordan du får fat i hjælp? Det behøver du ikke være efter at have læst denne artikel.

Søg lægehjælp

Først og fremmest kan det være en god idé at konsultere dig med din egen læge, hvis du oplever at have ondt. Din læge kan nemlig tage en snak med dig om smerteomfanget, og om det er vedvarende, undersøge dig og vurdere, hvilke behandlingsmetoder der kan være optimale for dig og dine behov.

Valg af den rette behandler og behandling

Sørg for at få den rette hjælp til dine smerter. Måske har du i samarbejde med din læge fået en henvisning til en behandler. Det kan fx være en kiropraktor eller en fysioterapeut. Men du har også mulighed for selv at finde frem til den behandler, du gerne vil have hjælp af. Du kan på forhånd undersøge forskellige smertebehandlinger. Nervestimulator kan som behandling for nogle være med til at lindre smerter.

Det er vigtigt, at du føler dig i trygge hænder i dit forløb. Når det kommer til valg af behandlingssted, bør du se dig om efter en professionel behandler, som du har tillid til. Vær derfor godt klædt på til at vælge det rette sted ved fx at undersøge dine forskellige muligheder, læse anmeldelser, besøge klinikken til en konsultation eller lignende. Det kan fx være en privat smerteklinik i århus.

Hvis det er akut

Er smerterne meget stærke og akut opstået, skal du måske i stedet ringe efter en ambulance. På den måde kan du høre alarmcentralen ad og få hurtig hjælp, hvis du har brug for det.

Relateret Artikler

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem og findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Når de er tændt, skaber de en varm og indbydende atmosfære, som er perfekt til at slappe af i. Udendørs lanterner kan også bruges til at...

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere...