Sådan sparer du penge i hverdagen

22. april 2021

Kender du det, at du logger ind på netbank og så er din konto ved at være helt tom – eller endnu værre allerede gået over grænset? Så er du ikke alene. Mange har svært ved at holde styr på pengene og lægger først mærke til at de er ved at være i minus, når de logger ind på kontoen. Der er simpelthen bare nogle ting, vi køber, som vi ikke lige husker at får med i det samlede regnskab – og 1, 2, 3, så er pengene simpelthen bare væk. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kan spare penge i hverdagen, så du ikke ender i den situation igen.

Hæv kontanter – og lad dankortet blive hjemme

Mange ender med at impulsshoppe – enten når de er ude med veninderne eller simpelthen bare bliver grebet af en intens sukkertrang, når de ser kagehylden i Føtex. Det kan være svært at lade være, når man bare lige skal svinge dankortet. Man kan dog gøre det en del sværere for sig selv ved at hæve de kontanter, som man må bruge og lade dankortet blive derhjemme. Hvis man kun har et specifikt antal kontanter i pungen, som man kan bruge, bliver man hurtigt mere selektiv omkring, hvad de penge skal bruges til – og så ender du faktisk med at lade kagen blive i Føtex!

Køb brugt frem for nyt

Der er ingen grund til at tage ud og investere i nyt hver eneste gang, du har brug for noget – uanset hvad det måtte være, så kan du helt sikkert finde det billigere brugt, helt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er faktisk uanset om der er tale om en lille eller stor ting. Dine penge rækker simpelthen længere, hvis du køber brugt – uanset om der er tale om brugte smartphones eller brugte entreprenørmaskiner. Det er også den bæredygtige løsning at investere i brugt frem for nyt, så du slår faktisk så fluer med et smæk ved at gå på genbrugsjagt.

Skriv en indkøbsseddel

Det er altid en god idé at lave en madplan for ugen og skrive en indkøbsseddel hjemmefra, så du ikke skal til at beslutte dig for, hvad du vil spise, når du står nede i supermarkedet. Så ender det nemlig bare med at du kommer til at bruge en masse penge på noget, som du egentlig ikke har brug for. Folk, der skriver indkøbsseddel, er generelt mere tilbøjelige til at holde sig til de nødvendige indkøb– og det kan faktisk spare dig hundredvis af kroner hver uge, da du så ikke ender med at falde i impulskøb-fælden. Og endnu et tip: Gå aldrig ud og handle, når du er sulten – det er nemlig en sikker måde at komme hjem med (ofte) en masse søde sager, som du sagtens kunne have været foruden!

Spis sammen

Madvarer er dyre – og det bliver kun dyrere, når du spiser alene. Det kan derfor være en god idé at spise sammen med veninder, så I kan dele udgifterne mellem jer. I kan enten lave et sammenskudsgilde, hvor I hver især tager noget med eller skiftes til at invitere hinanden på aftensmad. Her er det en god idé at aftale, at I højest må bruge et bestemt beløb, så der ikke opstår alt for høje forventninger om, hvad man skal diske op med.

Relateret Artikler

Gør din julefrokost endnu bedre med disse tips

Gør din julefrokost endnu bedre med disse tips

Dette indhold er sponsoreret Der er masser af traditioner forbundet med julefrokosten, og derfor kan det være en god idé at følge nogle af disse, så man ikke skuffer sine gæster. Men der er også mulighed for at lave nogle personlige tilpasninger, som kan gøre...

Overvej dette for en optimeret butiksindretning

Overvej dette for en optimeret butiksindretning

Annonce For at dine kunder skal have en god oplevelse, når de kommer ind og handler og i din butik, er indretningen vigtig. Dette har nemlig en stor betydning for deres shopping oplevelse - det er derfor også vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du kan optimere og...

Hår produkter fra Renati

Hår produkter fra Renati

Er du på udkig efter produkter fra Renati? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Læs med her. Renati er et førsteklasses hårproduktmærke, der er elsket af professionelle stylister over hele verden. Renatis brede produktlinje omfatter alt fra hårvoks og...