Skal du lave forretningsplan? Se her, hvad den kan indeholde

15. juni 2021

Forretningsplanen skal du bruge for at overbevise mulige investorer eller banken om, at du har en virksomhedsidé, der er værd at smide penge efter. Den gode forretningsplan kan indeholde alt fra SWOT-analyser til målgruppesegmentering, vækststrategier og nøgleressourcer. Da der ikke er krav i lovgivning til en forretningsplans indhold, kan det være svært at hitte ud af, hvad den skal rumme.

Få klar besked om din forretningsplan

Nu er der heldigvis flere virksomheder med kompetencer inden for rådgivning ved udarbejdelse af forretningsplan, fx visse virksomheder inden for revision. Her kan du få klar besked om, hvad din forretningsplan mangler for at kunne overbevise business angels om, at de kan forvente at få gode penge igen eller indflydelse i en rentabel virksomhed, når blot de skyder et beløb i din startkapital.

Beskriv din forretningsidé og strategiske overvejelser

Den gode forretningsplan indeholder selvfølgelig en udførlig beskrivelse af forretningsidéen, og ved siden af det kommer visse strategiske overvejelser. Overvejelserne kan knytte sig til substituerende produkters udbredelse på markedet, om du skal satse på stor sortimentsbredde eller nøjes med et snævert produktudvalg, og hvilke ressourcer ift. kapital, personale samt faciliteter, du har brug for.

Virksomhedens struktur kan du skrive om

Forretningsplanen kan også rumme en beskrivelse af, hvordan virksomheden skal være bygget op, fx om der skal være flad eller hierarkisk ledelsesstruktur. Skal virksomheden organiseres, så den effektivt kan levere ensartede ydelser uden variation af betydning? Her skal strukturen være en helt anden end den, som fx en konsulentvirksomhed med vildt varierende rådgivningsydelser tilbyder.

Gør det nemt for dig selv at lægge forretningsplan

Listen af relevante punkter at tage med i forretningsplanen er kolossal, og frem for at sidde alene med tjekliste, kan du gøre det lidt nemmere for dig selv ved at søge hjælp til planen, fx hos revisorer.

Relateret Artikler

Robotstøvsuger fra ecovacs

Robotstøvsuger fra ecovacs

Uanset om det er nullermænd i hjørnerne, hundehår på gulvtæppet eller krummerne efter aftensmaden, så klarer robotstøvsugeren fra ecovacs ærterne uden problemer! Vi kender det alle sammen, det der med støvsugning og gulvvask er ofte en plage i dagligdagen og det...

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Find et flot spejl, og skab et stilfuldt og moderne look i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret Et spejl er et must-have i ethvert hjem, og det rette spejle kan skabe et stilfuldt og moderne look. Det kan bruges til at reflektere lyset, give rummet mere dybde og bringe nyt liv til væggene. Et flot spejl vil kunne fuldende det samlede...