Skal du lave forretningsplan? Se her, hvad den kan indeholde

15. juni 2021

Forretningsplanen skal du bruge for at overbevise mulige investorer eller banken om, at du har en virksomhedsidé, der er værd at smide penge efter. Den gode forretningsplan kan indeholde alt fra SWOT-analyser til målgruppesegmentering, vækststrategier og nøgleressourcer. Da der ikke er krav i lovgivning til en forretningsplans indhold, kan det være svært at hitte ud af, hvad den skal rumme.

Få klar besked om din forretningsplan

Nu er der heldigvis flere virksomheder med kompetencer inden for rådgivning ved udarbejdelse af forretningsplan, fx visse virksomheder inden for revision. Her kan du få klar besked om, hvad din forretningsplan mangler for at kunne overbevise business angels om, at de kan forvente at få gode penge igen eller indflydelse i en rentabel virksomhed, når blot de skyder et beløb i din startkapital.

Beskriv din forretningsidé og strategiske overvejelser

Den gode forretningsplan indeholder selvfølgelig en udførlig beskrivelse af forretningsidéen, og ved siden af det kommer visse strategiske overvejelser. Overvejelserne kan knytte sig til substituerende produkters udbredelse på markedet, om du skal satse på stor sortimentsbredde eller nøjes med et snævert produktudvalg, og hvilke ressourcer ift. kapital, personale samt faciliteter, du har brug for.

Virksomhedens struktur kan du skrive om

Forretningsplanen kan også rumme en beskrivelse af, hvordan virksomheden skal være bygget op, fx om der skal være flad eller hierarkisk ledelsesstruktur. Skal virksomheden organiseres, så den effektivt kan levere ensartede ydelser uden variation af betydning? Her skal strukturen være en helt anden end den, som fx en konsulentvirksomhed med vildt varierende rådgivningsydelser tilbyder.

Gør det nemt for dig selv at lægge forretningsplan

Listen af relevante punkter at tage med i forretningsplanen er kolossal, og frem for at sidde alene med tjekliste, kan du gøre det lidt nemmere for dig selv ved at søge hjælp til planen, fx hos revisorer.

Relateret Artikler

Gør din julefrokost endnu bedre med disse tips

Gør din julefrokost endnu bedre med disse tips

Dette indhold er sponsoreret Der er masser af traditioner forbundet med julefrokosten, og derfor kan det være en god idé at følge nogle af disse, så man ikke skuffer sine gæster. Men der er også mulighed for at lave nogle personlige tilpasninger, som kan gøre...

Overvej dette for en optimeret butiksindretning

Overvej dette for en optimeret butiksindretning

Annonce For at dine kunder skal have en god oplevelse, når de kommer ind og handler og i din butik, er indretningen vigtig. Dette har nemlig en stor betydning for deres shopping oplevelse - det er derfor også vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du kan optimere og...

Hår produkter fra Renati

Hår produkter fra Renati

Er du på udkig efter produkter fra Renati? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Læs med her. Renati er et førsteklasses hårproduktmærke, der er elsket af professionelle stylister over hele verden. Renatis brede produktlinje omfatter alt fra hårvoks og...