Skal du lave forretningsplan? Se her, hvad den kan indeholde

15. juni 2021

Forretningsplanen skal du bruge for at overbevise mulige investorer eller banken om, at du har en virksomhedsidé, der er værd at smide penge efter. Den gode forretningsplan kan indeholde alt fra SWOT-analyser til målgruppesegmentering, vækststrategier og nøgleressourcer. Da der ikke er krav i lovgivning til en forretningsplans indhold, kan det være svært at hitte ud af, hvad den skal rumme.

Få klar besked om din forretningsplan

Nu er der heldigvis flere virksomheder med kompetencer inden for rådgivning ved udarbejdelse af forretningsplan, fx visse virksomheder inden for revision. Her kan du få klar besked om, hvad din forretningsplan mangler for at kunne overbevise business angels om, at de kan forvente at få gode penge igen eller indflydelse i en rentabel virksomhed, når blot de skyder et beløb i din startkapital.

Beskriv din forretningsidé og strategiske overvejelser

Den gode forretningsplan indeholder selvfølgelig en udførlig beskrivelse af forretningsidéen, og ved siden af det kommer visse strategiske overvejelser. Overvejelserne kan knytte sig til substituerende produkters udbredelse på markedet, om du skal satse på stor sortimentsbredde eller nøjes med et snævert produktudvalg, og hvilke ressourcer ift. kapital, personale samt faciliteter, du har brug for.

Virksomhedens struktur kan du skrive om

Forretningsplanen kan også rumme en beskrivelse af, hvordan virksomheden skal være bygget op, fx om der skal være flad eller hierarkisk ledelsesstruktur. Skal virksomheden organiseres, så den effektivt kan levere ensartede ydelser uden variation af betydning? Her skal strukturen være en helt anden end den, som fx en konsulentvirksomhed med vildt varierende rådgivningsydelser tilbyder.

Gør det nemt for dig selv at lægge forretningsplan

Listen af relevante punkter at tage med i forretningsplanen er kolossal, og frem for at sidde alene med tjekliste, kan du gøre det lidt nemmere for dig selv ved at søge hjælp til planen, fx hos revisorer.

Relateret Artikler

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem og findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Når de er tændt, skaber de en varm og indbydende atmosfære, som er perfekt til at slappe af i. Udendørs lanterner kan også bruges til at...

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere...