Staldarmatur – udendørs belysning der holder!

Staldarmatur, stænktæt armatur, landbrugsarmatur – kært barn har mange navne, og det ene er mindst lige så godt som det andet. For uanset, hvad du vælger at kalde det, så er der tale om én og samme produkt – nemlig et solidt og modstandsdygtigt armatur, der kan holde til alle de forhold, der er i udendørs og beskidte omgivelser som fx stalde. Men selvom det blandt andet kaldes et staldarmatur, betyder det ikke, at de udelukkende kan bruges i en stald. Du kan ligeledes bruge det i din garage eller i en lagerbygning – det er helt op til dig. Du kan i hvert fald sagtens anvende et staldarmatur alle steder, hvor du ikke kan regne med, at der er helt tørt, hvorfor det er tænkeligt, at armaturet bliver udsat for fugt, vandstænk, støv og vibrationer. Og er det netop sådan et armatur, du er på udkig efter? Så er et staldarmatur lige noget for dig!

 

Hvad er IP-tæthedsklassen hos et staldarmatur?

I din søgen på det perfekte staldarmatur vil du støde på begrebet ‘IP-tæthed’. IP-tæthedsklassen for armaturet angiver, hvor godt et givent armatur tåler vand og fremmedlegemer. Det første ciffer siger noget om, hvor modstandsdygtigt dit armatur er. Har dit staldarmatur for eksempel en IP-tæthedsklasse på IP65, vil tallet ‘6’ sige, hvor godt armaturet blandt andet tåler støv. Det andet tal, i dette tilfælde ‘5’, siger derimod noget om, hvor modstandsdygtigt armaturet er mod vand. Skal du derfor have et staldarmatur til en stald, hvor loftet for eksempel er lidt utæt, så kan du med fordel vælge et armatur, der scorer højt på det sidste ciffer. Således kan du nemlig være helt sikker på, at armaturet kan tåle at være monteret i den utætte stald.

 

Energibesparende LED staldarmatur

Ønsker du desuden at spare penge på elregningen? Så kan du med fordel købe et staldarmatur med LED lys. LED lys er nemlig én af de mest miljøvenlige løsninger indenfor belysning, og det er ligeledes en løsning, der viser sig på kontoen. LED lys er nemlig ligeledes energibesparende, og du vil altså ikke blot tage et miljøvenligt valg – du vil ligeledes tage et økonomisk godt valg. Og helt ærligt, hvem ønsker ikke det? Følger du linket øverst i artiklen, har du rig mulighed for at udforske forskellige staldarmaturer med LED lys.