Staldarmatur – udendørs belysning der holder!

30. august 2021

Staldarmatur, stænktæt armatur, landbrugsarmatur – kært barn har mange navne, og det ene er mindst lige så godt som det andet. For uanset, hvad du vælger at kalde det, så er der tale om én og samme produkt – nemlig et solidt og modstandsdygtigt armatur, der kan holde til alle de forhold, der er i udendørs og beskidte omgivelser som fx stalde. Men selvom det blandt andet kaldes et staldarmatur, betyder det ikke, at de udelukkende kan bruges i en stald. Du kan ligeledes bruge det i din garage eller i en lagerbygning – det er helt op til dig. Du kan i hvert fald sagtens anvende et staldarmatur alle steder, hvor du ikke kan regne med, at der er helt tørt, hvorfor det er tænkeligt, at armaturet bliver udsat for fugt, vandstænk, støv og vibrationer. Og er det netop sådan et armatur, du er på udkig efter? Så er et staldarmatur lige noget for dig!

 

Hvad er IP-tæthedsklassen hos et staldarmatur?

I din søgen på det perfekte staldarmatur vil du støde på begrebet ‘IP-tæthed’. IP-tæthedsklassen for armaturet angiver, hvor godt et givent armatur tåler vand og fremmedlegemer. Det første ciffer siger noget om, hvor modstandsdygtigt dit armatur er. Har dit staldarmatur for eksempel en IP-tæthedsklasse på IP65, vil tallet ‘6’ sige, hvor godt armaturet blandt andet tåler støv. Det andet tal, i dette tilfælde ‘5’, siger derimod noget om, hvor modstandsdygtigt armaturet er mod vand. Skal du derfor have et staldarmatur til en stald, hvor loftet for eksempel er lidt utæt, så kan du med fordel vælge et armatur, der scorer højt på det sidste ciffer. Således kan du nemlig være helt sikker på, at armaturet kan tåle at være monteret i den utætte stald.

 

Energibesparende LED staldarmatur

Ønsker du desuden at spare penge på elregningen? Så kan du med fordel købe et staldarmatur med LED lys. LED lys er nemlig én af de mest miljøvenlige løsninger indenfor belysning, og det er ligeledes en løsning, der viser sig på kontoen. LED lys er nemlig ligeledes energibesparende, og du vil altså ikke blot tage et miljøvenligt valg – du vil ligeledes tage et økonomisk godt valg. Og helt ærligt, hvem ønsker ikke det? Følger du linket øverst i artiklen, har du rig mulighed for at udforske forskellige staldarmaturer med LED lys.

Relateret Artikler

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem

Japanske lanterner er en smuk og hyggelig tilføjelse til ethvert hjem og findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Når de er tændt, skaber de en varm og indbydende atmosfære, som er perfekt til at slappe af i. Udendørs lanterner kan også bruges til at...

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold forsker i leg og børneliv

Jørn Martin Steenhold er uddannet børnehavepædagog og har forfattet mange forskellige bøger med forskning i barndommen og børns liv. Han sætter børnene i fokus og har derfor også gjort sin forskning tilgængelig på www.borneliv.dk, hvor du har mulighed for at lære mere...