Tips: Her er dine muligheder inden for prismærker

Prismærker kan lidt forskelligt, alt efter hvilke du vælger. Det skifter faktisk fra butik til butik, hvad der er bedst at lade prispistolen med. Mærkerne varierer nemlig ikke blot i form, størrelse og farve, men også i forhold til deres klæbeevne og limtype. Hertil kommer også alternativer og supplementer til prispistolens prismærker, fx alarmlabels og moderne RFID-tags til at undgå tyverier af dine varer.

Vil du blive klogere på nogle af de overordnede typer prismærker? Så læs med her.

Permanente prismærker giver dig den største sikkerhed

Det mest pålidelige prismærke er selvfølgelig ét, der ikke bare kan rives af varen. De permanente prismærker er designet til at blive revet af i stumper, så det er en lidt lang proces at fjerne dem uden nogen hjælpemidler, hvor der skal krattes længe med neglene. Disse mærker er velegnede til tøj og at sætte på emballage – det sidste da emballagen jo bare kan smides væk, efter købet er foretaget.

Et aftageligt prismærke er godt, når der ikke er fare for snyd

Andre typer prismærker er langt lettere at få af, og disse fungerer fint til smykker eller større varer, fx fjernsyn, hvor ekspedienten allerede har en god fornemmelse af, hvad prisen er. Så selv hvis en snu kunde skulle finde på at rive prismærket af og sætte et nyt ét på, går en alarmklokke af i hovedet på ekspedienten, når hun behandler købet. Disse mærker er derfor gode til begrænsede vareudvalg.

Skal du prismærke frostvarer eller porcelæn? Her har du også løsninger

Frostsikre mærker og vandopløselige mærker er to niche-typer inden for prismærkning, hvor at de frostsikre mærker ikke så overraskende egner sig til frostvarer/fødevarer generelt. Vandopløselige mærker skal du ikke bruge på frostvarer, men kan til gengæld placeres på glatte overflader, der tåler vand. Fx kan mærkerne bruges på porcelænsstel, hvor kunderne nemt kan gnubbe dem af hjemme.