Træt af uensartet hævning? Få en hævekurv og brødform af træ

Elsker du at bage, men længes efter brød der smelter på tungen? Luftigt brød som det fra fordums tid, før brødforme i stål gjorde deres indtog? Så kan du få det, for løsningen hedder hævekurve og brødforme af træ. Dem kan du i dag nemt finde, og de udgør ikke nogen større investering end visse brødforme af stål. Overvejer du en rugbrødsform i træ, så kan du blive klogere på deres fortrin her.

 

Derfor skal du vælge en rugbrødsform i træ

Hvorfor så egentlig vælge en hævekurv eller brødform af træ? Svaret er, at du giver dejen og senere brødet bedre iltning. Konkret vil resultatet være, at ved hævekurve bliver hævningen mere ensartet, så det endelige brød bliver dejligt symmetrisk, og teksturen bliver underskøn. Ved brug af brødform får du ved bagning en mild aroma, hvilket du især oplever er tilfældet med en træform af bøgetræ.

 

Hævekurve med forskellige former og mål

Hævekurve og bøgetræsbrødforme finder du ikke blot på én størrelse eller form. Fordelene, du kan høste ved at gå over til dem frem for at lade dej hæve i en plastskål og blive bagt i en form af stål, får du, uanset hvor stor, lille, rund eller firkantet kurv eller form er. Du kan således finde hævekurve med cirkelrund eller oval top med forskellig diameter. Brødformene finder du også i forskellige mål.

 

Gør bagning lettere med et stållåg til træformen

Nu behøver du ikke helt at forkaste stål til brug ved bagning, bare fordi du skifter til en rugbrødsform af træ. For som supplement til en brødform i bøgetræ kan du evt. få dig et låg i rustfrit stål, der både kan lægges over brødet for at hjælpe den ensartede hævning på vej, men som også kan placeres under formen, så at du ikke skal bruge bagepapir, da brødformen med låg nederst kan stå på risten.

 

Genvind interessen for bagning af rugbrød

Hvis du tidligere har opgivet at blive den store fritidsbager af rugbrød, fordi du ikke kan få hverken formen eller konsistensen rigtig, så har du altså et par redskaber nu til at komme i gang igen. Med hævekurv, brødform og det evt. låg som ekstraudstyr får du udsøgte aromaer, luftigt brød og en flot hævning, så du kan være bekendt at servere brødet for andre. Så se tilbud på hævekurve og forme.

Markedet tæller flere produkter – bare led efter dem.