Træt af uensartet hævning? Få en hævekurv og brødform af træ

7. juli 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Elsker du at bage, men længes efter brød der smelter på tungen? Luftigt brød som det fra fordums tid, før brødforme i stål gjorde deres indtog? Så kan du få det, for løsningen hedder hævekurve og brødforme af træ. Dem kan du i dag nemt finde, og de udgør ikke nogen større investering end visse brødforme af stål. Overvejer du en rugbrødsform i træ, så kan du blive klogere på deres fortrin her.

 

Derfor skal du vælge en rugbrødsform i træ

Hvorfor så egentlig vælge en hævekurv eller brødform af træ? Svaret er, at du giver dejen og senere brødet bedre iltning. Konkret vil resultatet være, at ved hævekurve bliver hævningen mere ensartet, så det endelige brød bliver dejligt symmetrisk, og teksturen bliver underskøn. Ved brug af brødform får du ved bagning en mild aroma, hvilket du især oplever er tilfældet med en træform af bøgetræ.

 

Hævekurve med forskellige former og mål

Hævekurve og bøgetræsbrødforme finder du ikke blot på én størrelse eller form. Fordelene, du kan høste ved at gå over til dem frem for at lade dej hæve i en plastskål og blive bagt i en form af stål, får du, uanset hvor stor, lille, rund eller firkantet kurv eller form er. Du kan således finde hævekurve med cirkelrund eller oval top med forskellig diameter. Brødformene finder du også i forskellige mål.

 

Gør bagning lettere med et stållåg til træformen

Nu behøver du ikke helt at forkaste stål til brug ved bagning, bare fordi du skifter til en rugbrødsform af træ. For som supplement til en brødform i bøgetræ kan du evt. få dig et låg i rustfrit stål, der både kan lægges over brødet for at hjælpe den ensartede hævning på vej, men som også kan placeres under formen, så at du ikke skal bruge bagepapir, da brødformen med låg nederst kan stå på risten.

 

Genvind interessen for bagning af rugbrød

Hvis du tidligere har opgivet at blive den store fritidsbager af rugbrød, fordi du ikke kan få hverken formen eller konsistensen rigtig, så har du altså et par redskaber nu til at komme i gang igen. Med hævekurv, brødform og det evt. låg som ekstraudstyr får du udsøgte aromaer, luftigt brød og en flot hævning, så du kan være bekendt at servere brødet for andre. Så se tilbud på hævekurve og forme.

Markedet tæller flere produkter – bare led efter dem.

Relateret Artikler

3 personalegoder, som gør din arbejdsplads attraktiv

3 personalegoder, som gør din arbejdsplads attraktiv

Mange virksomheder har mærket fordele ved at indføre personalegoder, som fremmer arbejdsglæden hos sine ansatte. Her kan alt lige fra gratis kaffe til en firmajulefrokost komme på tale, og selv de små ting gør en forskel. Har du eller tænker du på at etablere en...

Sørg for de rette arbejdsredskaber til dine medarbejdere

Sørg for de rette arbejdsredskaber til dine medarbejdere

Der er i dag rigtig mange, der er beskæftiget i stillinger, som kræver hårdt arbejde. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende inden for den håndværksmæssige branche, samt for dem der arbejder på et lager. Her er der i begge tilfælde ofte behov for, at der...

Datavalidering – god datakvalitet i dine kundedata

Datavalidering – god datakvalitet i dine kundedata

Kører din virksomhed meget på data? Har du overvejet, hvor høj kvalitet jeres data er? Dette bør du få tjekket ved hjælp af datavalidering. I Danmark skifter omkring 900.000 adresse hvert år, og over 35.000 har fået nyt telefonnummer inden for den seneste måned. Mange...