Understrygning af tag – sikre dit gamle tag

Har dit hjem et gammelt tag? Mærker du til ekstremt kolde vintre og utrolig varme somre? Så bør du måske overveje at få lavet understrygning af tag.

Der er rigtig mange huse, der er bygget med plast i undertaget. Dette kan med tiden begynde at mørne eller blive porøst og dermed blive utæt. Der er rigtig mange huse i Danmark, som har et dårligt undertag. Specielt mange huse fra 1970’erne til 1980’erne har undertage, der er lavet af plastik. Disse undertage har det med garanti ikke særlig godt i dag, da plastik ikke kan tåle de store temperatursvingninger, som vi har i Danmark samt solens ultraviolette stråler. Dette problem kan løses med en understrygning af tag. Alle tage kræver vedligeholdelse, hvis man ønsker at forlænge tagets levetid, og det er en god investering, hvis man vil undgå at skulle smide rigtig mange penge i et nyt tag.

Hvis dette lyder som løsningen for dig, så finder du her al information omkring understrygning af tag.

Sådan foretages en understrygning af tag

Som navnet indikerer, så bliver en understrygning af tag lavet inde fra loftet. Når man laver en understrygning af tag, så bliver alle utætheder repareret, og taget gøres modstandsdygtigt mod det danske vejr. Første skridt er, at fjerne gammel og revnet understrygning. Derefter skal alle de områder, der skal fuges forvandes. Det sidste skridt er den egentlige understrygning eller fugning. Den fugemasse, som bliver brugt til understrygning, har alle de samme egenskaber, som den fugemasse, der bliver brugt til overstrygning. Fugemassen har en lang holdbarhed og beskytter mod indtrængningen af slagregn og fygesne. Så har du et hus med dårligt undertag, vil denne metode være den optimale løsning på problemet. Du forlænger levetiden af dit eksisterende tag og får repareret utætheder.

Du kan altså også spare en del penge ved at få lavet en understrygning, hvis du i stedet går med idéen om at få lavet et helt nyt tag. Et nyt tag koster typisk fra 1300 kr. + moms. pr. m2. Vælger du at få udført en understrygning af tag, vil prisen lyde på ca. 120 kr. + moms. pr. m2. Der er med andre ord mange penge at spare, hvis du vælger understrygning af tag frem for et helt nyt tag.