Vær med til at gøre Jorden til et grønnere sted

11. februar 2022

Hele verdens befolkning er opmærksom på, at det er vigtigt, at vi bevarer vores grønne natur og ikke forurener den med bebyggelse og kunstnatur overalt. Du kan selv gøre noget i dit hjem for at passe så godt på miljøet og naturen som muligt, hvis du vil være med i kampen for at beskytte kloden.

Vild natur i Danmark

Dette år foregår en konkurrence mellem 98 kommuner om at skabe den vildeste natur. Det handler om blot at lade naturen gro og ikke spolere dens veje eller områdeerobringer. Kommunerne skal skabe den størst mulige biodiversitet, og sidst på året kåres vinderkommunen, som vinder en præmie på en million kroner til at lave et naturprojekt. Konkurrencen har naturens ånd med sig helt til målstregen. Du kan læse mere om denne konkurrence, der gør noget særligt for at passe på Jordens biodiversitet, på Thisted Netavis her. På Thisted Netavis kan du desuden læse diverse andre artikler om spændende projekter og nyheder i Danmark.

Hjælp til hjemme bag ligusteren

Hvis du gerne vil deltage selv og hjælpe naturen på vej til en større biodiversitet i fremtiden, kan du starte hjemme i din have. Et effektivt råd er at undlade at gøre brug af sprøjtemidler, da de er giftige for dyrene og ødelægger både dyrs og planters levevilkår i din have.

Noget, som både er hyggeligt og meningsfyldt, er at bygge og opsætte et eller flere insekthoteller i sin have. Det er oplagt at stille op til sommer, så insekterne kan leve trygt og rart ved dit hjem. Når du bygger et insekthotel, kan du enten gå efter en specifik artsgruppe, eller du kan sørge for, at der vil komme så mange arter som muligt. Det sidstnævnte opnår du ved at fylde alle insekthotellets rum med mange forskellige materialer, fordi der da vil være noget, der tiltrækker flere arter.

Relateret Artikler

Tre gode grunde til at vælge et spejl med lys

Tre gode grunde til at vælge et spejl med lys

I dit hjem har du brug for et spejl. Det er spejlet, der hjælper dig med at kunne se dig selv. Det kan hjælpe dig, hvis du skal barbere dig, lægge makeup, eller bare tjekke dig selv ud, inden du drager ud i verden. Foruden sine mange praktiske fordele kan spejlet også...

Giv dit rum nyt liv med vintage tapet

Giv dit rum nyt liv med vintage tapet

Tapet er ikke længere bare en enkel farve eller et simpelt mønster. I dag kan tapet indarbejdes i en hel indretningsplan, og det kan gøre en stor forskel i et rum. Vintage tapet er især yderst alsidigt, og det kan give dit rum et unikt udseende. I denne artikel vil vi...