Volvo XC40 – Bygget til livet i byen

Den nye Volvo XC40 er en formidabel løsning til alle, som sætter sikkerhed, design og teknologi i højsædet, når der skal købes bil. Volvo XC40 er det mindste medlem af XC-serien, som har nydt stor succes i de senere år. Du får en elmotor og benzinmotor i perfekt samspil, hvilket betyder mindre udledning.

Svenske Volvo har i mange år været synonym med sikkerhed. Den svenske bilproducent har været first movers på sikkerheden i personbiler igennem årtier. I 1959 var det f.eks. Volvo, der opfandt trepunktsselen, som formodes at have reddet mange tusinde menneskeliv igennem tiden.

En ny generation af Volvo

I de senere år har Volvo-fabrikkerne udvidet deres sortiment af biler, så man nu også kan nyde det rummelige design i mindre biler. Volvo XC40 Recharge indeholder alle sikkerhedssystemerne fra de større modeller, som er videreført i XC40’eren. SUV’en (Sport Utility Vehicle) gør bykørslen mere sporty, mens du stadig kan nyde godt af, at modellen har en rummelig og praktisk kabine. Der er således masser af opbevaringsmuligheder i døre og under sæderne, hvor der selvfølgelig er mulighed for f.eks. at lade ens mobiltelefon op.

Volvo’s første elbil

Det har taget længere tid end først antaget, men Volvo’s XC40 er den svenske bilproducents første bud på en elbil. Og så skulle man måske tro, at det ville betyde mindre power i motoren. Men her tager man fejl. Du kan nemlig få en 100 procent elektrisk motor på hele 408 hk! Med en rækkevidde på 418 km er der altså intet til hinder for, at du for alvor kan nyde de danske landeveje og motorveje i en komfortabel, sikker og hurtig bil. Hvis over 400 hestekræfter lyder af lidt for meget af det gode, så er der såmænd også mulighed for at købe mindre modeller til mindre priser.

Elbiler er fremtiden

Det er endnu uvist, hvornår diesel- og benzinbiler for alvor vil blive udfaset. Seneste forslag fra EU-kommisionen peger på 2035 som en endelig deadline for, hvornår salget af diesel- og benzinbilerne skal forbydes. Men allerede nu findes der masser af muligheder for at køre grønnere. Volvo er således en af mange bilproducenter, som nu for alvor tænker i udviklingen af elbiler. XC40’eren vil utvivlsomt blive brugt som en skabelon for fremtidens grønne biler fra den svenske gigant. Alt sammen noget som rykker markedet i retningen af elbiler, som naturligvis også hele tiden oplever nye muligheder for f.eks. at kunne lade batterierne op ved tankstationer, supermarkeder og i byerne generelt.